Santa Cecília de Voltregà: un municipi amb història i tradició

Santa Cecília de Voltregà és un municipi amb una història que es remunta a l’època romana. El seu nom prové de la santa patrona del poble, Santa Cecília, que va ser martiritzada a Roma al segle III.

Durant l’edat mitjana, Santa Cecília de Voltregà va ser un municipi important, situat en un lloc estratègic entre els comtats d’Osona i de Manresa. El poble va ser fortificat i va ser seu d’un castell que va ser destruït durant la Guerra de Successió Espanyola.

Arquitectura

Santa Cecília de Voltregà conserva un important patrimoni arquitectònic, entre el qual destaquen:

  • La parròquia de Santa Cecília, un edifici gòtic del segle XIV.
  • L’ermita de Sant Martí Xic, una ermita romànica del segle XI.
  • L’ermita de Santa Perpètua, una ermita romànica del segle XI.
  • El pont de la Foradada, un pont medieval que creua el riu Ter.

Turisme

Santa Cecília de Voltregà és un municipi amb un gran potencial turístic. El poble ofereix una gran varietat d’atraccions, entre les quals destaquen:

  • Els seus monuments històrics i arquitectònics.
  • Els seus paisatges naturals, amb el riu Ter i la Serralada Prelitoral Catalana.
  • La seva gastronomia, amb productes típics de la zona, com els embotits i les verdures.

Economia

L’economia de Santa Cecília de Voltregà es basa en el sector primari, amb l’agricultura i la ramaderia com a principals activitats. També hi ha una important indústria, especialitzada en el sector de l’alimentació.

Fires i festes

Santa Cecília de Voltregà celebra una gran varietat de fires i festes, entre les quals destaquen:

  • La Festa Major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost.
  • La Fira de Santa Cecília, que se celebra el dia 22 de novembre.
  • La Fira d’Artesania, que se celebra el primer dissabte de setembre.

Monuments

Els principals monuments de Santa Cecília de Voltregà són:

  • La parròquia de Santa Cecília, un edifici gòtic del segle XIV.
  • L’ermita de Sant Martí Xic, una ermita romànica del segle XI.
  • L’ermita de Santa Perpètua, una ermita romànica del segle XI.
  • El pont de la Foradada, un pont medieval que creua el riu Ter.

Gastronomia

La gastronomia de Santa Cecília de Voltregà és una fusió de la cuina catalana i la cuina castellana. Els plats més típics són:

  • Els embotits, com la botifarra, la llonganissa i el fuet.
  • Les verdures, com els espinacs, les faves i les mongetes.
  • Els arrossos, com l’arròs a la cassola i l’arròs de muntanya.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat