cropped-logo1.png

On Menjar

Sant Vicenç dels Horts – Un Món de Tradició i Encant

Història:

Sant Vicenç dels Horts, amb més de dos mil anys d’història, és un testimoni silenciós del passat. Les seves terres van ser testimoni d’assentaments romans i, amb el temps, la localitat ha crescut com un pol cultural. L’església de Sant Vicenç, amb les seves arrels romàniques, és un monument viu d’aquesta història rica i diversa.

Arquitectura:

L’arquitectura de Sant Vicenç dels Horts és una síntesi de passat i present. Els carrers empedrats del casc antic conviden a passejar entre cases que narren històries segle rere segle. El Palau dels Marquesos de la Floresta, amb la seva elegància, és un testimoni de l’arquitectura senyorial.

Turisme:

Sant Vicenç dels Horts encanta amb les seves opcions turístiques diverses. Els parcs com el de Torreblanca ofereixen oportunitats d’oci i relaxació. El Passeig Marítim del Llobregat, amb vistes pintoresques, captiva els visitants, i la Ruta Modernista, amb les seves joies arquitectòniques, revela la seva riquesa cultural.

Economia:

L’economia de Sant Vicenç dels Horts batega amb dinamisme. Des de petits negocis fins a empreses emergents, la localitat té una presència empresarial variada. Els mercats setmanals i la plaça del mercat són epicentres d’activitat comercial, mostrant la vitalitat econòmica.

Fires i Festes:

Les fires i festes de Sant Vicenç dels Horts són celebracions vibrants. La Festa Major, amb els seus esdeveniments tradicionals i concerts animats, és un esdeveniment imperdible. La Fira de Sant Jordi, amb llibres i roses que omplen els carrers, omple la localitat d’una alegria contagiadora.

Monuments:

Els monuments de Sant Vicenç dels Horts són com pàgines d’un llibre que narra la seva història. L’església de Sant Vicenç, amb la seva torre imponent, simbolitza la fe i la devoció. La Torre d’en Gras, antiga defensa medieval, parla de temps quan la localitat era un nucli estratègic.

Gastronomia:

La gastronomia de Sant Vicenç dels Horts és una oda als sabors locals. Restaurants com Cal Xim, amb la seva cuina catalana refinada, ofereixen experiències gastronòmiques inoblidables. Els mercats locals, plens de productes frescos, revelen la passió de la comunitat per la bona taula.

Sant Vicenç dels Horts és més que una localitat; és un viatge a través del temps, una experiència immersiva en una cultura rica i en constat creixement. Cada racó és una invitació a explorar i descobrir, una celebració de les arrels que donen vida a aquesta joia catalana.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat