cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Sant Vicenç de Torelló: un municipi amb una història i una cultura vibrants

Sant Vicenç de Torelló és un municipi de la comarca d’Osona, situat a la Vall del Ges. El seu origen es remunta al segle XI, quan es va construir l’església romànica de Sant Vicenç, que encara es conserva avui en dia. El municipi va créixer al voltant de l’església i es va convertir en un important centre agrícola i comercial.

Arquitectura

Sant Vicenç de Torelló conserva un important patrimoni arquitectònic, que inclou edificis romànics, gòtics, barrocs i modernistes. Entre els monuments més destacats es troben:

Turisme

Sant Vicenç de Torelló és un municipi amb un gran potencial turístic. El seu patrimoni arquitectònic, la seva història i la seva gastronomia en fan un lloc ideal per a visitar. El municipi ofereix una àmplia oferta de serveis turístics, que inclouen allotjament, restauració i activitats culturals i de lleure.

Economia

L’economia de Sant Vicenç de Torelló es basa en l’agricultura, la indústria i els serveis. El municipi és un important centre agrícola, on es conreen cereals, fruites i hortalisses. L’indústria també és un sector important, amb empreses del sector tèxtil, químic i metal·lúrgic. Els serveis també tenen un pes important en l’economia local.

Fires i festes

Sant Vicenç de Torelló celebra una gran varietat de fires i festes al llarg de l’any. Entre les més destacades es troben:

Monuments

Sant Vicenç de Torelló compta amb un important patrimoni monumental, que inclou edificis romànics, gòtics, barrocs i modernistes. Entre els monuments més destacats es troben:

  • L’església romànica de Sant Vicenç, del segle XI
  • El monestir de Sant Pere de Torelló, del segle XII
  • El santuari de la Mare de Déu de la Salut, del segle XVII
  • La casa modernista de Can Junyent, del segle XX

Gastronomia

La gastronomia de Sant Vicenç de Torelló és rica i variada. Els plats més típics són:

  • Els calçots, que es mengen a la brasa durant la temporada de calçotada

  • Els cargols a la llauna, que es mengen amb salsa de tomàquet i all

  • Els bunyols de l’ou, que es mengen durant la Quaresma

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat