cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Sant Quirze de Besora: un poble amb història i tradició

Els primers vestigis d’assentament humà a Sant Quirze de Besora es remunten a l’època prehistòrica. Durant l’edat mitjana, el poble va pertànyer al comtat de Barcelona i va ser un important centre comercial i artesanal. Al segle XIX, Sant Quirze de Besora va ser un dels principals centres de producció de paper de Catalunya.

Arquitectura

El nucli antic de Sant Quirze de Besora conserva un important patrimoni arquitectònic, amb edificis d’èpoques diverses. Els més destacats són l’església parroquial de Sant Quirze i Santa Julita, del segle XIV, el castell de Besora, del segle XI, i la casa de la vila, del segle XVI.

Turisme

Sant Quirze de Besora és un poble turístic molt popular, gràcies al seu entorn natural, el seu patrimoni arquitectònic i les seves festes i tradicions. Els principals atractius turístics del poble són el parc fluvial del Ter, el castell de Besora, l’església parroquial de Sant Quirze i Santa Julita i els diversos museus que hi ha al poble.

Economia

L’economia de Sant Quirze de Besora es basa en el sector primari, el sector secundari i el sector terciari. El sector primari es basa en l’agricultura, la ramaderia i la silvicultura. El sector secundari es basa en la indústria paperera, la indústria alimentària i la indústria del metall. El sector terciari es basa en el turisme, el comerç i els serveis.

Fires i festes

Sant Quirze de Besora celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més destacades són la festa major, que se celebra el 16 de juny, la Fira del Ter, que se celebra el primer cap de setmana de setembre, i la Fira de la Castanyada, que se celebra el primer cap de setmana de novembre.

Monuments

Els monuments més destacats de Sant Quirze de Besora són:

  • L’església parroquial de Sant Quirze i Santa Julita, del segle XIV.
  • El castell de Besora, del segle XI.
  • La casa de la vila, del segle XVI.
  • El pont del Ter, del segle XVII.
  • El parc fluvial del Ter.

Gastronomia

La gastronomia de Sant Quirze de Besora és típica de la cuina catalana de muntanya. Els plats més destacats són:

  • Els cargols a la llauna.
  • Els peus de porc a la brasa.
  • Els bolets.
  • La truita de patates.
  • Els postres de crema catalana i de mató.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat