cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Sant Pol de Mar: un poble de mar amb història i tradició

Sant Pol de Mar és un poble amb una història mil·lenària. Les primeres referències al lloc daten del segle IX, quan ja existia una ermita dedicada a Sant Pau. El poble va créixer al voltant d’aquesta ermita i, al segle XIV, va ser fortificat per protegir-se dels pirates.

Avui en dia, Sant Pol de Mar conserva un important patrimoni històric, com ara l’Ermita de Sant Pau, l’església parroquial de Sant Jaume, les muralles medievals i la Torre de Sant Joan.

L’arquitectura de Sant Pol de Mar és una combinació d’estils, des del romànic fins al modern. El centre històric del poble està ple de cases blanques amb finestres i balcons de fusta, que li donen un aspecte pintoresc.

A més dels edificis històrics, Sant Pol de Mar també compta amb una gran varietat d’arquitectura contemporània. El municipi ha acollit diverses exposicions d’art públic, que han deixat un llegat de obres d’artistes com ara Joan Miró, Antoni Tàpies i Miquel Barceló.

Turisme

Sant Pol de Mar és un popular destí turístic, tant per les seves platges com per la seva història i cultura. El poble compta amb cinc platges de sorra fina i aigües cristal·lines, que són perfectes per a la natació, el sol i els esports nàutics.

A més de les platges, Sant Pol de Mar també ofereix una gran varietat d’activitats culturals i esportives. El municipi compta amb un museu, una biblioteca, un centre d’arts escèniques i un gran nombre de rutes de senderisme i ciclisme.

Economia

L’economia de Sant Pol de Mar es basa principalment en el turisme i la pesca. El sector turístic representa més de la meitat dels ingressos del municipi, mentre que la pesca és una activitat tradicional que encara es practica avui en dia.

El municipi també compta amb una important indústria relacionada amb l’alimentació i els serveis. Sant Pol de Mar és conegut per la seva gastronomia, que inclou plats com ara els cargols a la llauna, els peix i marisc fresc i les postres tradicionals catalanes.

Fires i festes

Sant Pol de Mar celebra una gran varietat de fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són:

  • La Festa Major, que se celebra a l’agost i inclou concerts, balls, activitats infantils i un correfoc.
  • La Fira del Ram, que se celebra a l’abril i és una de les fires de rams més importants de Catalunya.
  • La Festa dels Cargols, que se celebra a l’octubre i és una festa gastronòmica dedicada al cargol.

Monuments

Els principals monuments de Sant Pol de Mar són:

  • L’Ermita de Sant Pau, un edifici romànic del segle IX.
  • L’església parroquial de Sant Jaume, un edifici gòtic del segle XIV.
  • Les muralles medievals, que envolten el centre històric del poble.
  • La Torre de Sant Joan, una torre de guaita medieval.

Gastronomia

La gastronomia de Sant Pol de Mar és una combinació de la cuina catalana tradicional amb les influències del mar. Els plats més típics són:

  • Els cargols a la llauna, una recepta tradicional catalana que es prepara amb cargols, tomàquet, all, julivert i pebre.
  • El peix i marisc fresc, que es pot degustar a qualsevol dels restaurants del poble.
  • Les postres tradicionals catalanes, com ara la crema catalana i els bunyols

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat