cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Sant Martí d'Albars: un poble amb història i tradició

Sant Martí d’Albars és un poble amb una història llarga i rica. Les primeres referències al poble daten del segle X, quan apareix com a «Sancti Martini de Albariis» en un document del monestir de Sant Pere de Casserres. El poble va ser un important centre agrícola i ramader durant l’edat mitjana, i va arribar a tenir una població de més de 1.000 habitants.

Arquitectura

El nucli antic de Sant Martí d’Albars conserva un important patrimoni arquitectònic. L’església parroquial, dedicada a Sant Martí, és un edifici d’estil romànic que data del segle XII. També destaca la masia de Can Riera, una construcció del segle XVI que està catalogada com a bé cultural d’interès local.

Turisme

Sant Martí d’Albars és un poble ideal per a aquells que busquen la tranquil·litat i la natura. El municipi ofereix diverses opcions per a gaudir del turisme rural, com ara senderisme, BTT, equitació o pesca. També hi ha diversos itineraris culturals que permeten descobrir el patrimoni del poble.

Economia

L’economia de Sant Martí d’Albars es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius són els cereals, la fruita i la verdura. La ramaderia es basa en la producció de vaques, ovelles i porcs. El turisme és un sector en creixement, i el poble ofereix diverses opcions d’allotjament i restauració.

Fires i festes

Sant Martí d’Albars celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les festes majors se celebren el 10 d’agost, en honor de Sant Martí. També destaquen la Fira de Sant Antoni, que se celebra el 17 de gener, i la Fira de Sant Isidre, que se celebra el 15 de maig.

Monuments

A més de l’església parroquial i la masia de Can Riera, Sant Martí d’Albars compta amb altres monuments d’interès, com ara la capella de Sant Iscle i Santa Victòria, el pont de la Blava o la font de la Plaça.

Gastronomia

La gastronomia de Sant Martí d’Albars és típica de la cuina catalana rural. Els plats més tradicionals són els arròs amb conill, la botifarra amb seques, els cigrons amb lletons i els crespells. També són molt apreciats els productes de la terra, com ara la fruita, la verdura i la carn de les seves pastures.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat