cropped-logo1.png

On Menjar

Sant Hipòlit de Voltregà: Un municipi amb història, cultura i gastronomia

Sant Hipòlit de Voltregà és un municipi amb una història mil·lenària. Els primers indicis de població es remunten a l’època ibèrica, i el nucli urbà actual es va formar durant l’edat mitjana. El municipi va ser un important centre comercial i industrial durant els segles XIX i XX, i va ser el lloc de naixement de l’hoquei patins modern.

Arquitectura

El municipi compta amb un patrimoni arquitectònic important, amb edificis d’estils diversos. L’edifici més emblemàtic és l’església parroquial de Sant Hipòlit, una construcció romànica del segle XII. Altres edificis d’interès són el castell de Voltregà, el convent de Sant Francesc i el pont romà de Sant Martí.

Turisme

Sant Hipòlit de Voltregà és un municipi turístic amb diversos atractius. A més dels monuments, el municipi ofereix una gran varietat d’activitats a l’aire lliure, com ara senderisme, BTT i escalada. També hi ha un parc aquàtic, un circuit de karts i un centre hípic.

Economia

L’economia de Sant Hipòlit de Voltregà es basa en el sector industrial, el comerç i els serveis. Les principals indústries són el metall, la química i la fabricació de maquinària. El comerç i els serveis també són importants, i el municipi compta amb una àmplia oferta d’empreses i establiments comercials.

Fires i festes

Sant Hipòlit de Voltregà celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La més important és la Fira de Sant Hipòlit, que se celebra el primer cap de setmana de maig. La fira compta amb un mercat ambulant, parades d’alimentació i begudes, i una programació d’actes culturals i lúdics. Altres festes importants són la Festa Major, que se celebra el segon cap de setmana d’agost, i la Cavalcada de Reis, que se celebra el 5 de gener.

Monuments

Els principals monuments de Sant Hipòlit de Voltregà són:

  • L’església parroquial de Sant Hipòlit, una construcció romànica del segle XII.
  • El castell de Voltregà, una construcció medieval del segle XI.
  • El convent de Sant Francesc, un edifici gòtic del segle XIV.
  • El pont romà de Sant Martí, una construcció del segle I.

Gastronomia

La gastronomia de Sant Hipòlit de Voltregà és típica de la cuina catalana. Els plats més típics són els cargols a la llauna, la botifarra amb seques i la crema catalana.

En definitiva, Sant Hipòlit de Voltregà és un municipi amb una rica història, cultura i gastronomia. El municipi ofereix una gran varietat d’atraccions per a tots els públics.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat