cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Sant Esteve Sesrovires – Entre Història i Modernitat, un Encant Per Descobrir

Història:

Amb orígens que es remunten als temps romans, la història de Sant Esteve Sesrovires és una narrativa que s’entrecreua amb èpoques diverses. Les restes arqueològiques com les del jaciment del Puig de la Creu, que daten del segle II aC, revelen les empremtes d’antics pobladors. El nucli antic de Sesrovires, amb les seves cases de pedra i carrers sinuosos, ens convida a retrocedir en el temps i connectar amb les arrels del passat.

Arquitectura:

L’arquitectura de Sant Esteve Sesrovires és un mosaic que reflecteix diverses èpoques i estils. L’església de Sant Esteve, amb les seves línies romàniques, es presenta com un far espiritual que presideix la localitat. Masies com Can Fontanals i Can Traver, testimonis d’una època agrícola passada, són com trossos de temps preservats en pedra.

Turisme:

Sant Esteve Sesrovires, amb la seva atmosfera tranquil·la i paisatges pintorescs, és un refugi per als amants de la natura. El Parc Natural de Collserola s’estén prop, oferint rutes de senderisme i vistes panoràmiques que captiven. El Monestir de Sant Benet, amb la seva arquitectura medieval, és un lloc d’interès que captura l’esperit d’una època passada.

Economia:

L’economia de Sant Esteve Sesrovires mostra una harmonia entre les seves arrels agrícoles i noves oportunitats. Les masies convertides en cellers, com Can Soler del Cogul, donen testimoni de la creixent indústria vinícola. Els mercats locals, com el Mercat de Sant Esteve, són punts de trobada on els residents poden gaudir de productes frescos i artesans.

Fires i Festes:

Les festes i fires de Sant Esteve Sesrovires són celebracions plenes de vida que uneixen la comunitat. La Festa Major, amb les seves activitats variades i els castells, omple els carrers de música i alegria. Les celebracions tradicionals, com la Fira de Sant Esteve, ofereixen una finestra a les tradicions locals i als costums que han perdurat al llarg del temps.

Monuments:

Els monuments de Sant Esteve Sesrovires són testimonis muds de la seva rica història. L’església de Sant Esteve, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional, es presenta com un monument que atestigua la fe i la destresa arquitectònica. El Monestir de Sant Benet, amb els seus arcs ogivals i claustre, transporta als visitants a èpoques monàstiques.

Gastronomia:

La gastronomia de Sant Esteve Sesrovires és un festival de sabors autèntics. Els restaurants locals, amb les seves propostes culinàries úniques, posen de manifest la riquesa dels productes locals. Els plats tradicionals catalans, com la coca de recapte, es presenten amb una interpretació moderna que satisfà els paladars més exigents.

Sant Esteve Sesrovires, amb la seva mescla encisadora d’història, arquitectura i paisatges naturals, emergeix com un destí que captura l’essència autèntica de Catalunya. Cada cantonada d’aquesta localitat revela una nova història, convidant a locals i visitants a ser partícips d’aquesta crònica viva.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat