cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Sant Andreu de Llavaneres: una vila amb història, arquitectura i gastronomia

Sant Andreu de Llavaneres té una història que es remunta a l’època romana. Els romans van construir una vil·la a la zona, que va ser trobada durant unes excavacions arqueològiques el 1980. La vila estava situada a la platja de Llavaneres i tenia una superfície de 1.000 metres quadrats.

Durant l’edat mitjana, Sant Andreu de Llavaneres va ser un important centre agrícola. La vila va ser fortificada per protegir-se dels atacs dels pirates.

Al segle XVIII, Sant Andreu de Llavaneres va començar a desenvolupar-se com a destinació turística. La vila va atraure a la noblesa i l’alta burgesia, que van construir-hi luxoses cases d’estiueig.

Arquitectura

Sant Andreu de Llavaneres té un patrimoni arquitectònic molt divers. La vila compta amb un gran nombre de cases d’estil modernista i noucentista, construïdes durant el segle XIX i XX.

L’edifici més emblemàtic de Sant Andreu de Llavaneres és el Castell de Sant Andreu, una fortalesa medieval que domina la vila des d’un turó. El castell va ser construït al segle XI i va ser restaurat al segle XIX.

Altres monuments d’interès són l’Església de Sant Andreu, d’estil gòtic; la Casa de la Vila, d’estil neoclàssic; i el Teatre Ateneu, d’estil modernista.

Turisme

Sant Andreu de Llavaneres és un popular destinació turística, tant per a catalans com per a estrangers. La vila ofereix una gran varietat d’atraccions, com ara:

  • La seva bellesa natural, amb el mar Mediterrani i el Parc Natural del Montnegre i el Corredor.
  • El seu patrimoni històric i arquitectònic.
  • La seva oferta cultural, amb museus, teatres i concerts.
  • La seva oferta gastronòmica, amb restaurants que ofereixen una cuina tradicional catalana.

Economia

L’economia de Sant Andreu de Llavaneres es basa en el turisme, l’agricultura i la indústria. El turisme és el sector més important, seguit de l’agricultura i la indústria.

Fires i festes

Sant Andreu de Llavaneres celebra una gran varietat de fires i festes durant tot l’any. Les més importants són:

  • La Festa Major de Sant Andreu, que se celebra el 30 de novembre.
  • La Mostra d’Art i Artesania, que se celebra a l’octubre.
  • El Festival Internacional de Jazz de Sant Andreu de Llavaneres, que se celebra a l’estiu.

Gastronomia

La gastronomia de Sant Andreu de Llavaneres és una fusió de la cuina tradicional catalana i la cuina marinera. Els plats més típics són:

  • Els arrossos, com l’arròs a banda o l’arròs negre.
  • Els peix i marisc, com el llenguado, el rap o les gambes.
  • Els plats de carn, com el xai al forn o els canelons.

Sant Andreu de Llavaneres és una vila amb una història, una arquitectura i una gastronomia molt interessants. És una destinació ideal per a aquells que busquen un lloc per relaxar-se i gaudir de la naturalesa.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat