cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Riudecanyes: un poble amb història i tradició

Riudecanyes és un poble amb una història llarga i rica. Les primeres referències escrites al poble daten del segle XI, quan s’anomenava «Riu de Canyes». El poble va créixer al voltant d’un pont sobre el riu Brugent, que es va convertir en un important centre de comerç i comunicacions.

Durant l’edat mitjana, Riudecanyes va ser un poble important de la comarca del Baix Camp. El poble va ser fortificat per protegir-se de les invasions i va ser escenari de diversos conflictes bèl·lics.

Al segle XVIII, Riudecanyes va experimentar un període de prosperitat econòmica. El poble va esdevenir un centre important de producció agrícola i vinícola.

Arquitectura

El nucli antic de Riudecanyes conserva un important patrimoni arquitectònic. Els carrers estrets i empedrats del poble estan flanquejats per cases de pedra amb balcons de fusta.

Els edificis més destacats de Riudecanyes són l’església parroquial de Santa Maria de l’Assumpció, el castell de Sant Miquel i el pont sobre el riu Brugent.

Turisme

Riudecanyes és un poble turístic popular. El poble ofereix als visitants una combinació de bellesa natural, patrimoni cultural i gastronomia tradicional.

Els principals atractius turístics de Riudecanyes són l’embassament de Riudecanyes, el parc natural de la Serra de l’Argentera i els monuments històrics del poble.

Economia

L’economia de Riudecanyes es basa en el turisme, l’agricultura i la indústria.

El turisme és el principal motor econòmic del poble. Riudecanyes rep cada any milers de visitants, que gaudeixen de la seva bellesa natural, patrimoni cultural i gastronomia tradicional.

L’agricultura és una altra important activitat econòmica del poble. Riudecanyes és un important productor de vins, fruits i hortalisses.

La indústria també té un paper important en l’economia de Riudecanyes. El poble compta amb diverses empreses dedicades a la fabricació de productes químics, ceràmics i metal·lúrgics.

Fires i festes

Riudecanyes celebra diverses fires i festes al llarg de l’any.

La festa major del poble se celebra el 15 d’agost, en honor de la Mare de Déu de l’Assumpció. Durant la festa major, el poble s’omple d’activitats culturals i festives, com ara concerts, balls, correfocs i castell de focs artificials.

Una altra festa important de Riudecanyes és la Fira de la Canya, que se celebra el segon cap de setmana de juliol. Durant la fira, el poble s’omple de parades de productes artesanals i gastronòmics.

Monuments

Els principals monuments de Riudecanyes són:

  • L’església parroquial de Santa Maria de l’Assumpció: una església gòtica del segle XIV.
  • El castell de Sant Miquel: un castell medieval del segle XII.
  • El pont sobre el riu Brugent: un pont romànic del segle XII.

Gastronomia

La gastronomia de Riudecanyes és tradicional catalana. Els plats més destacats són els peix i marisc de la costa, els productes de la terra, com ara la carn, les verdures i els fruits, i els vins de la DO Tarragona.

Algunes de les especialitats gastronòmiques de Riudecanyes són la paella de marisc, els calçots, la coca de recapte i els vins de la DO Tarragona.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat