cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Reus: una ciutat amb una història mil·lenària

Reus, situada a la comarca del Baix Camp, és una ciutat amb una història mil·lenària que es remunta a l’època ibèrica. Durant l’edat mitjana, Reus va ser un important centre comercial i cultural, i va ser a partir del segle XIX quan va experimentar un gran desenvolupament econòmic i industrial.

L’arquitectura de Reus és un reflex de la seva rica història

La ciutat de Reus compta amb un important patrimoni arquitectònic que reflecteix la seva rica història. El centre històric de la ciutat, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, alberga un gran nombre d’edificis d’estils diversos, des de l’arquitectura medieval fins a l’arquitectura modernista.

El turisme, un sector econòmic important

El turisme és un sector econòmic important per a Reus. La ciutat ofereix una gran varietat d’atraccions turístiques, des del seu patrimoni arquitectònic i cultural fins a les seves fires i festes.

L’economia de Reus es basa en la indústria, el comerç i el turisme

L’economia de Reus es basa en tres pilars principals: la indústria, el comerç i el turisme. La ciutat és un important centre industrial, amb un sector especialitzat en la indústria tèxtil, el químic i el metall·lúrgic. Reus també és un important centre comercial, i compta amb un gran nombre de botigues i centres comercials.

Fires i festes, una tradició viva

Reus és una ciutat amb una gran tradició festiva. La ciutat celebra un gran nombre de fires i festes durant tot l’any, les més destacades de les quals són:

  • La Fira de Sant Pere, la fira comercial més antiga de Catalunya, que se celebra al juny.
  • La Festa Major de Sant Pere, la festa major de la ciutat, que se celebra al juliol.
  • El Concurs de Castells de Reus, un dels concursos de castells més importants del món, que se celebra al setembre.

Monuments, un reflex de la cultura de Reus

Reus compta amb un gran nombre de monuments que reflecteixen la seva cultura i història. Els monuments més destacats de la ciutat són:

  • La Casa Navàs, una obra mestra del modernisme català.
  • El Teatre Fortuny, un teatre modernista que va ser dissenyat per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner.
  • El Museu de Reus, un museu d’història i art que alberga una gran col·lecció de peces d’art romànic, gòtic, renaixentista i modern.

Gastronomia, un plaer per al paladar

La gastronomia de Reus és un plaer per al paladar. La ciutat ofereix una gran varietat de plats tradicionals catalans, com els cargols a la llauna, el peix fregit o les postres de Reus, com els pastissets de nata o les coques de recapte.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat