cropped-logo1.png

On Menjar

Puigverd de Lleida: un poble amb història i tradició

Puigverd de Lleida és un poble amb una història mil·lenària. El seu origen es remunta a l’època romana, quan ja hi havia un assentament al lloc on actualment es troba el poble. Durant l’edat mitjana, Puigverd va ser un important centre agrícola i comercial. El poble va ser conquerit per les tropes cristianes el 1148, i a partir d’aquell moment va començar a formar part del Regne de Catalunya.

Arquitectura

El nucli antic de Puigverd de Lleida conserva un important patrimoni arquitectònic. Els edificis més destacats són l’església parroquial de Sant Pere, construïda al segle XIII, i el castell de Puigverd, una fortalesa del segle XII. També són interessants les restes de l’antiga muralla medieval, que envoltava el poble.

Turisme

Puigverd de Lleida és un poble molt popular entre els turistes. El seu patrimoni arquitectònic, la seva gastronomia i les seves festes tradicionals són alguns dels atractius que ofereix el poble als visitants.

Economia

L’economia de Puigverd de Lleida es basa principalment en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius són els cereals, els llegums i la vinya. També hi ha una important ramaderia d’ovelles i vaques.

Fires i festes

Puigverd de Lleida celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Fira Medieval, que se celebra el primer cap de setmana de juny, i la Festa Major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost.

Monuments

Els monuments més destacats de Puigverd de Lleida són:

  • L’església parroquial de Sant Pere, una església romànica del segle XIII.
  • El castell de Puigverd, una fortalesa del segle XII.
  • Les restes de l’antiga muralla medieval.
  • El pont medieval sobre el riu Segre.

Gastronomia

La gastronomia de Puigverd de Lleida és una de les seves principals atraccions. Els plats més típics són la carn a la brasa, els arrossos i les verdures de temporada. També són populars els dolços tradicionals, com els panellets, els moniatos i els torrons.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat