cropped-logo1.png

On Menjar

Puigpelat: un poble amb història i tradició

Puigpelat és un poble situat a la comarca de l’Alt Camp, a Catalunya. El seu nom prové de la unió de les paraules «puig» i «pelat», que fa referència a la seva situació en una petita elevació sense vegetació.

Els primers assentaments humans a Puigpelat es remunten a l’edat del bronze. Durant l’edat mitjana, el poble va ser una important vila fortificada. El seu nucli històric, catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, conserva un bon nombre d’edificis d’aquesta època, com ara l’església de Santa Maria, la muralla medieval i el castell.

Arquitectura

L’arquitectura de Puigpelat és un reflex de la seva llarga i rica història. El nucli històric del poble conserva un bon nombre d’edificis d’interès, com ara:

Turisme

Puigpelat és un poble amb un gran potencial turístic. El seu nucli històric, els seus monuments i la seva tradició en fan un lloc atractiu per a visitants de tot el món.

El poble ofereix una gran varietat d’activitats turístiques, com ara:

  • Visitar el nucli històric, amb els seus edificis d’interès.
  • Passejar pels voltants del poble, per gaudir de la natura.
  • Participar en les festes i fires tradicionals.

Economia

L’economia de Puigpelat es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. El poble és conegut per la seva producció de vins, olis i fruites.

La indústria turística és un sector en creixement a Puigpelat. El poble està apostant per promocionar el seu patrimoni cultural i natural, per atraure més visitants.

Fires i festes

Puigpelat celebra una gran varietat de fires i festes tradicionals, com ara:

  • La festa major, que se celebra el 15 d’agost.
  • La festa dels Tres Tombs, que se celebra el primer diumenge de maig.
  • La festa de la Mare de Déu de la Serra, que se celebra el 8 de setembre.

Monuments

A més dels ja esmentats, Puigpelat també compta amb altres monuments d’interès, com ara:

  • El pont medieval, que creua el riu Francolí.

  • El pou de glaç, una construcció del segle XVI que s’utilitzava per emmagatzemar gel.

  • Els molins de vent, que s’utilitzaven per moldre els cereals.

Gastronomia

La gastronomia de Puigpelat és una fusió de la cuina catalana i la cuina mediterrània. Els plats més típics del poble són:

  • L’escudella i carn d’olla
  • Els cargols a la llauna
  • Els bunyols de bacallà
  • Els caragols farcits
  • Els arrossos
  • Els plats de caça

Puigpelat és un poble amb una gran riquesa històrica, cultural i gastronòmica. Un lloc perfecte per descobrir els secrets de l’Alt Camp.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat