cropped-logo1.png

On Menjar

Prats de Lluçanès: un poble ric en història i cultura.

Prats de Lluçanès és una vila amb una història mil·lenària. Els primers assentaments humans en aquesta zona es remunten a l’edat del bronze, i durant l’edat mitjana, Prats va ser un important centre comercial i religiós. La vila va ser saquejada durant la Guerra Civil Espanyola, però va aconseguir recuperar-se i avui és un poble vibrant i dinàmic.

Arquitectura

Prats de Lluçanès compta amb un patrimoni arquitectònic molt interessant. El centre de la vila està format per cases de pedra dels segles XVI al XVIII, moltes de les quals estan catalogades com a patrimoni històric. També cal destacar els edificis religiosos, com l’església de Sant Vicenç, el santuari de Lourdes o la capella de la Bona Sort.

Turisme

Prats de Lluçanès és un poble molt atractiu per als turistes. La vila ofereix una gran varietat d’activitats i atraccions, com ara senderisme, ciclisme, turisme rural, patrimoni cultural i gastronòmic.

Economia

L’economia de Prats de Lluçanès es basa principalment en el sector primari, amb la ramaderia i l’agricultura com a principals activitats. El sector secundari i el terciari també tenen un pes important en l’economia local.

Fires i festes

Prats de Lluçanès celebra una gran varietat de fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Festa Major d’hivern, que se celebra el 22 de gener, i la Festa Major d’estiu, que se celebra el 24 i 25 de juny.

Monuments

Prats de Lluçanès compta amb diversos monuments d’interès, com ara:

  • L’església de Sant Vicenç, del segle XVIII.
  • El santuari de Lourdes, del segle XX.
  • La capella de la Bona Sort, del segle XVII.
  • El pont de la Palanca, del segle XVIII.

Gastronomia

La gastronomia de Prats de Lluçanès és una de les seves grans atraccions. Els plats típics de la zona inclouen:

  • Els cargols a la llauna.
  • Els botifarres d’Osona.
  • Els panellets.
  • Els bunyols de Sant Joan.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat