cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Pratdip: un poble amb una història i un patrimoni rics

Pratdip és un poble amb una història molt llarga, que es remunta a l’època romana. Els primers documents que hi fan referència són de l’any 1154. Durant l’edat mitjana, Pratdip va ser un important centre comercial i militar. El poble va ser conquerit per les tropes de Jaume I el Conqueridor el 1228.

Arquitectura

Pratdip conserva un important patrimoni arquitectònic. Els edificis més destacats són el castell dels Comtes de Prades, la Casa dels Canonges, l’església parroquial de Santa Maria i l’ermita de la Mare de Déu del Prat.

Turisme

Pratdip és un poble turístic popular. Els seus atractius turístics principals són el seu patrimoni arquitectònic, la seva natura i la seva gastronomia. El poble ofereix diverses activitats turístiques, com ara senderisme, excursions a la natura, visites culturals i gastronomia.

Economia

L’economia de Pratdip es basa principalment en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius són l’olivera, els cereals i les fruites. La ramaderia es basa en la cria d’ovelles, cabres i vaques.

Fires i festes

Pratdip celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les festes majors se celebren el 15 d’agost en honor a la Mare de Déu del Prat. Altres festes importants són la Fira de Sant Isidre, la Fira dels Productes Artesans i la Fira dels Aliments Artesans.

Monuments

Els monuments més importants de Pratdip són:

  • El castell dels Comtes de Prades: un castell medieval que data del segle XIII.
  • La Casa dels Canonges: una casa medieval que va ser la residència dels canonges de la catedral de Tarragona.
  • L’església parroquial de Santa Maria: una església gòtica que data del segle XIV.
  • L’ermita de la Mare de Déu del Prat: una ermita romànica que data del segle XII.

Gastronomia

La gastronomia de Pratdip és típica de la cuina catalana. Els plats més tradicionals són la paella, els cargols a la llauna, els bunyols de peix i els crespells. Els vins de la denominació d’origen Priorat també són molt apreciats.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat