cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Porqueres, un municipi amb una rica història

Porqueres és un municipi situat al nord-oest de la comarca del Pla de l’Estany, a prop de l’estany de Banyoles. El seu origen es remunta a l’època romana, quan ja existia un poblat al lloc on actualment es troba el municipi.

Durant l’edat mitjana, Porqueres va ser un important centre comercial i militar. El castell de Porqueres, construït al segle XII, va ser un dels més importants de la comarca.

Al segle XVII, Porqueres va patir les conseqüències de la Guerra dels Segadors. El castell va ser destruït i el municipi va quedar molt malmès.

A partir del segle XIX, Porqueres va iniciar una etapa de recuperació. El municipi va créixer i es va desenvolupar econòmicament.

L’arquitectura de Porqueres

Porqueres és un municipi amb una rica arquitectura. Els seus edificis més emblemàtics són el castell de Porqueres, l’església de Santa Maria de Porqueres i la torre de Pujarnol.

El castell de Porqueres és un edifici medieval situat al centre del municipi. Es tracta d’un castell de planta rectangular amb torres als angles.

L’església de Santa Maria de Porqueres és una església romànica del segle XII. Es tracta d’un edifici d’una sola nau amb absis semicircular.

La torre de Pujarnol és una torre de defensa medieval situada al poble de Pujarnol, que pertany al municipi de Porqueres. Es tracta d’una torre de planta circular amb una alçada de 15 metres.

El turisme a Porqueres

Porqueres és un municipi turístic amb un gran potencial. El seu entorn natural, la seva història i la seva arquitectura són els principals atractius turístics del municipi.

L’estany de Banyoles, que limita amb el municipi de Porqueres, és un dels principals atractius turístics de la comarca. El municipi de Porqueres ofereix diverses activitats turístiques relacionades amb l’estany, com ara passejades en barca, busseig i pesca.

El castell de Porqueres, l’església de Santa Maria de Porqueres i la torre de Pujarnol són altres atractius turístics del municipi.

L’economia de Porqueres

L’economia de Porqueres es basa en el sector primari, el sector secundari i el sector terciari.

El sector primari és el sector més important de l’economia del municipi. L’agricultura i la ramaderia són les principals activitats econòmiques del sector primari de Porqueres.

El sector secundari també és un sector important de l’economia del municipi. La indústria tèxtil i la indústria alimentària són les principals activitats econòmiques del sector secundari de Porqueres.

El sector terciari és el sector que més creixement ha experimentat en els últims anys. El turisme és la principal activitat econòmica del sector terciari de Porqueres.

Fires i festes a Porqueres

Porqueres celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. Les principals fires i festes del municipi són:

 • La Festa Major de Porqueres, que se celebra el primer cap de setmana d’agost.
 • La Fira de Sant Miquel, que se celebra el 29 de setembre.
 • La Fira de Santa Llúcia, que se celebra el 13 de desembre.

Els monuments de Porqueres

Porqueres compta amb diversos monuments d’interès, entre els quals destaquen:

 • El castell de Porqueres
 • L’església de Santa Maria de Porqueres
 • La torre de Pujarnol
 • El dolmen de les Closes
 • El bosc de Can Ginebreda

La gastronomia de Porqueres

La gastronomia de Porqueres és una gastronomia tradicional catalana. Els plats típics del municipi són:

 • Els cargols a la llauna
 • Els arrossos
 • Les carns a la brasa
 • Els postres casolans

Porqueres és un municipi amb una rica història, una arquitectura interessant, un entorn natural privilegiat i una gastronomia deliciosa.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat