cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Palol de Revardit: un poble amb història i tradició

Palol de Revardit és un poble amb una història mil·lenària. Els primers assentaments humans es remunten a l’època ibèrica, com ho demostren els jaciments arqueològics trobats al terme municipal. Durant l’edat mitjana, Palol va ser un important nucli comercial i religiós. El poble va ser conquerit pels musulmans al segle VIII, però va ser recuperat pels cristians al segle XI.

Arquitectura

Palol de Revardit conserva un important patrimoni arquitectònic. El nucli antic del poble està ple de cases medievals, algunes de les quals encara conserven els seus elements originals, com ara les finestres gòtiques i els portals renaixentistes. També destaquen els edificis religiosos, com ara l’església parroquial de Sant Pere, que data del segle XII, i el monestir de Sant Llorenç, que va ser fundat al segle XI.

Turisme

Palol de Revardit és un poble turístic emergent. El seu patrimoni arquitectònic, la seva naturalesa i la seva gastronomia són alguns dels atractius que ofereix als visitants. El poble disposa d’una oficina de turisme que ofereix informació i serveis als visitants.

Economia

L’economia de Palol de Revardit es basa principalment en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius són la vinya, els cereals i els fruiters. També hi ha una important indústria artesanal, especialitzada en la fabricació de productes de ceràmica i de terrissa.

Fires i festes

Palol de Revardit celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La més important és la festa major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost. Durant la festa major, el poble s’omple d’activitats culturals, com ara concerts, balls i espectacles.

Monuments

Palol de Revardit compta amb diversos monuments d’interès, entre els quals destaquen:

  • L’església parroquial de Sant Pere, un edifici romànic del segle XII.
  • El monestir de Sant Llorenç, un monestir benedictí fundat al segle XI.
  • Els arcs gòtics de la Plaça Major, que daten del segle XIV.
  • Els pous de glaç, que es van utilitzar per a l’emmagatzematge de gel durant l’època medieval.

Gastronomia

La gastronomia de Palol de Revardit es basa en els productes de la terra. Els plats més típics són l’escudella i carn d’olla, els cargols a la llauna, els pollastres a la brasa i els postres tradicionals, com ara els panellets i els bunyols.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat