cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Oristà, un poble amb història i tradició

Oristà és un poble amb una història mil·lenària. Els primers assentaments humans al seu terme es remunten a l’època prehistòrica, i ja a l’època romana hi havia una població anomenada Oristanus. Al segle X, Oristà va esdevenir un important centre comercial i cultural, i va ser un dels principals municipis de la comarca del Lluçanès.

Arquitectura

Oristà conserva un important patrimoni arquitectònic, que reflecteix la seva riquesa històrica i cultural. Els edificis més destacats són el castell d’Oristà, del segle XI, l’església parroquial de Sant Pere, del segle XII, i el convent de Sant Domènec, del segle XIV.

Turisme

Oristà és un important centre turístic, que atrau visitants per la seva història, la seva arquitectura i la seva bellesa natural. El poble ofereix una àmplia gamma d’activitats turístiques, com ara visites culturals, excursions a la natura i gastronomia local.

Economia

L’economia d’Oristà es basa principalment en el sector primari, amb l’agricultura i la ramaderia com a activitats principals. També hi ha una important indústria de la fusta i de la construcció.

Fires i festes

Oristà celebra una gran varietat de fires i festes al llarg de l’any. Les més destacades són la Fira de Sant Pere, que se celebra el 29 de juny, i la Festa Major, que se celebra el segon cap de setmana d’agost.

Monuments

A més dels edificis ja esmentats, Oristà compta amb altres monuments d’interès, com ara la Casa de la Vila, el pont romànic de la Riera, els Banys Vells i el Molí d’Oristà.

Gastronomia

La gastronomia d’Oristà és rica i variada, i reflecteix la seva tradició agrícola i ramadera. Els plats més típics són la carn a la brasa, els embotits, els llegums i els productes de la terra.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat