cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Orís: un poble amb història i tradició

Orís és un municipi de la comarca d’Osona situat al nord de la província de Barcelona. El seu terme municipal s’estén per la plana de la comarca i pels vessants de la serralada Transversal.

Història

Els primers assentaments humans a la zona d’Orís es remunten al paleolític. Durant l’edat del bronze, es van construir diversos dòlmens i menhirs, alguns dels quals encara es conserven. El nucli de població es va formar durant l’edat mitjana, i va ser un important centre agrícola i ramader.

Arquitectura

Orís conserva un important patrimoni arquitectònic, testimoni de la seva rica història. Els edificis més destacats són l’església parroquial de Sant Joan Baptista, d’estil romànic, i el castell de Sant Llorenç, d’origen medieval.

Turisme

Orís és un poble tranquil i agradable, ideal per a les persones que busquen un lloc per relaxar-se i gaudir de la natura. El municipi ofereix diverses possibilitats d’activitats turístiques, com ara senderisme, ciclisme, pesca i turisme rural.

Economia

L’economia d’Orís es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els cultius més importants són els cereals, les hortalisses i les fruites. La ramaderia està centrada en la cria de bestiar boví i porcí.

Fires i festes

Les festes més importants d’Orís són la festa major, que se celebra el segon cap de setmana d’agost, i la festa de Sant Llorenç, que se celebra el 10 d’agost.

Monuments

A més de l’església parroquial i el castell de Sant Llorenç, Orís també compta amb altres monuments interessants, com ara la capella de Sant Quirze, el pont romànic de la Riera de Ter i els dòlmens de la Serra de les Pedres Blanques.

Gastronomia

La gastronomia d’Orís és típicament catalana. Els plats més destacats són els cargols a la llauna, els cigrons amb botifarra i les patates del bufet.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat