cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Ordis: Un Raco d'Història i Tradició Emergent a l'Empordà

Història:

Ordis, un petit tresor temporal, ha vist desplegar-se la història com una catifa davant dels seus ulls. Des dels seus inicis humils, aquesta localitat ha crescut amb la força dels seus habitants, convertint-se en un testimoniatge viu de la resistència i l’esperança al llarg dels segles.

Arquitectura:

Les pedres antigues d’Ordis parlen amb un murmuri arcaic. Els carrers empedrats i les cases de pedra mostren la mestria dels constructors d’abans, creant una sinfonia visual que uneix el passat amb el present. L’església local, com una sentinella silenciosa, destaca com un monument a la destresa arquitectònica del passat.

Turisme:

Ordis, un oasi d’autenticitat a l’Empordà, és una destinació turística emergent. El seu paisatge encantador i les rutes de senderisme ofereixen una oportunitat per explorar racons que respiren tranquil·litat. Un lloc on el temps es desaccelera i cada racó és una invitació a descobrir la bellesa inadvertida.

Economia:

L’economia d’Ordis, ancorada en la tradició agrícola, s’ha adaptat als vents de canvi sense perdre les arrels. Les terres fecundes continuen oferint la seva generositat, i les petites iniciatives locals converteixen aquest racó en un exemple de sostenibilitat i progressió.

Fires i Festes:

Les festes a Ordis són com un pols palpitant que fa vibrar la localitat. Des de les celebracions tradicionals fins als esdeveniments més contemporanis, cada festa reflecteix la riquesa de la comunitat i la seva capacitat per unir-se per celebrar la vida.

Monuments:

L’església de Sant Julià i Santa Basilissa destaca com un monument icònic. Amb la seva arquitectura romànica, aquest edifici és una pàgina viva d’història. Les seves pedres antigues són com capítols que expliquen la narrativa de la comunitat.

Gastronomia:

La gastronomia d’Ordis captura l’essència dels sabors locals. Els plats tradicionals, preparats amb productes frescos de la regió, ofereixen una immersió culinària autèntica. Els menjars són una festa per als sentits, complementada per vins locals amb caràcter propi.

Ordis, amb la seva atmosfera envoltada de misteri i autenticitat, és una joia amagada a l’Empordà. Un lloc on la història s’entrellaça amb el present i la tradició abraça el futur, fent d’Ordis un destí que no deixa de meravellar els visitants amb la seva riquesa cultural i natural.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat