cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Olost, un poble amb història i tradició

Olost és un poble amb una història mil·lenària. Les primeres referències al poble es remunten al segle IX, quan ja apareix documentat amb el nom d'»Olost». Durant l’edat mitjana, Olost va ser un important centre comercial i religiós. El poble va ser saquejat i destruït durant la Guerra dels Segadors (1640-1652), però va aconseguir reconstruir-se i prosperar durant els segles següents.

Arquitectura

Olost conserva un important patrimoni arquitectònic, testimoni de la seva rica història. Els edificis més destacats són l’església de Santa Maria, de l’edat mitjana, el castell d’Olost, del segle XIV, i la plaça Major, amb arcades dels segles XVII i XVIII.

Turisme

Olost és un poble turístic popular, que ofereix als visitants una gran varietat d’activitats i atraccions. El poble compta amb un important patrimoni històric i cultural, així com amb una natura exuberant. Les activitats turístiques més populars a Olost són les excursions a la muntanya, les visites culturals i les activitats gastronòmiques.

Economia

L’economia d’Olost es basa principalment en l’agricultura i la ramaderia. El poble també compta amb una important indústria de la construcció i dels serveis.

Fires i festes

Olost celebra una gran varietat de fires i festes al llarg de l’any. Les festes més importants són les Festes Majors d’Olost, que se celebren del 24 al 28 d’agost.

Monuments

Els monuments més destacats d’Olost són:

  • Església de Santa Maria: Església romànica del segle XII, amb una torre campanar de 30 metres d’alçada.
  • Castell d’Olost: Castell gòtic del segle XIV, situat al centre del poble.
  • Plaça Major: Plaça porticada dels segles XVII i XVIII, amb una font neoclàssica.

Gastronomia

La gastronomia d’Olost és típica de la comarca del Lluçanès. Els plats més destacats són els embotits, els plats de carn a la brasa i les postres tradicionals, com els bunyols de vent o les coques de llardons.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat