cropped-logo1.png

On Menjar

Navata: Un Món de Tradició i Encant Empordanès

Història:

Navata, teixida amb el fil del temps i guardiana de relats ancestrals, és un lloc on cada pedra és un testimoni silenciós de la seva pròpia història. Des dels seus inicis humils fins a les influències medievals, Navata manté viu el llegat d’una comunitat que ha vist evolucionar el món que l’envolta.

Arquitectura:

L’arquitectura de Navata és un diàleg entre èpoques. Els carrers empedrats i les cases de pedra revelen la destresa dels constructors del passat, mentre que edificis moderns aporten una dimensió contemporània. La seva església, com un far a la nit, il·lumina el camí cap a la riquesa arquitectònica del municipi.

Turisme:

Navata, amb la seva ubicació idíl·lica a l’Empordà, és una invitació a explorar paisatges pintorescs. Rutes de senderisme serpentegen a través de camps i boscos, oferint als visitants una oportunitat única de connectar amb la natura. Un destí turístic on la pau troba la seva expressió.

Economia:

L’economia de Navata, en armonia amb la seva història agrícola, ha evolucionat amb la modernitat. Les terres cultivades i les vinyes són testimonis d’una comunitat que valora la terra com a font de sostenibilitat i prosperitat.

Fires i Festes:

Les festes de Navata són una celebració vibrant de la comunitat. Des de les festes tradicionals fins als esdeveniments culturals, cada celebració és una oportunitat per connectar, compartir rialles i mantenir viva la tradició.

Monuments:

L’església de Santa Pere de Navata, amb la seva arquitectura romànica, és el monument central. Una obra d’art que parla del passat i ofereix un lloc de recolliment. Les seves parets són cròniques visibles de la rica història que ha esdevingut part fonamental de Navata.

Gastronomia:

La gastronomia de Navata és un festival de sabors autèntics. Els plats tradicionals, elaborats amb ingredients locals, ofereixen una experiència culinària única. Els vins de la regió, amb el seu caràcter distintiu, complementen aquesta oferta gastronòmica exquisida.

Navata, amb el seu encant pintoresc, història viva i una comunitat que abraça el futur, és un destí que captiva els cors dels qui hi posen els peus. Un lloc on l’arquitectura parla, les festes ressonen i la gastronomia alimenta l’ànima.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat