cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Navás – Un Rincó d'Història Entre Muntanyes i Tradició

Història:

Navás és una crònica viva d’èpoques passades. Des dels seus inicis documentats al segle XI, ha estat testimoni de canvis i transformacions que han forjat la seva identitat única. Les empremtes de la Revolució Industrial i la seva participació en esdeveniments històrics converteixen Navás en un lloc amb memòria palpable.

Arquitectura:

L’arquitectura de Navás parla d’un passat ric. Les esglésies com la de Sant Martí, amb la seva façana romànica, i els casals senyorials com la Casa Padró, són testimonis d’una estètica que es barreja amb l’entorn muntanyenc de manera harmoniosa.

Turisme:

El turisme a Navás ofereix una oportunitat de retrobar-se amb la natura. El Parc Natural de Sant Llorenç de Munt i l’Obac proporciona un teló de fons espectacular per a aquells que busquen experiències a l’aire lliure. Rutes d’escalada, senders i miradors ofereixen un espectacle visual sense parangó.

Economia:

L’economia de Navás manté una relació simbiòtica amb el seu entorn. L’agricultura i la indústria s’entrellacen per crear un teixit econòmic resilient. La seva capacitat d’adaptació es destaca en petites empreses i iniciatives locals que han prosperat al llarg del temps.

Fires i Festes:

Les festes de Navás són una explosió de color i alegria. La Fira del Motor Antic o la Festa Major, amb les seves tradicions i activitats, conviden els visitants a participar en la celebració de la cultura local. Les fires destaquen la creativitat i la destresa dels artesans de la zona.

Monuments:

Navás està emmarcada per monuments que parlen del seu passat. L’Església de Sant Miquel, amb la seva torre imponent, i el Pont de Can Vidal, amb més de cent anys d’història, són relíquies que captiven l’atenció dels amants de la història i l’arquitectura.

Gastronomia:

La gastronomia de Navás reflecteix l’autenticitat dels seus productes locals. Restaurants com Cal Xirricló ofereixen una experiència culinària amb plats que destaquen els sabors de la terra. Formatges artesanals i vins de la regió són veritables delícies per als paladars més exigents.

Navás, amb la seva combinació única d’història, arquitectura, natura i tradició, és un destí que crida aquells que busquen una immersió autèntica en la riquesa cultural catalana.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat