cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Muntanyola: un poble amb història i tradició

Muntanyola és un poble de la comarca d’Osona, situat a l’oest de la regió de l’Alt Ter. La seva història es remunta al segle IX, quan ja hi havia un nucli de població estable. Al llarg dels segles, Muntanyola ha experimentat diferents etapes de creixement i decadència. Durant l’edat mitjana, el poble va ser un important centre comercial i religiós. Al segle XVIII, Muntanyola va patir les conseqüències de la guerra de Successió Espanyola, que va provocar una gran despoblació. A partir del segle XIX, el poble va començar a recuperar-se i va aconseguir un nou auge econòmic i cultural.

Arquitectura

El nucli antic de Muntanyola conserva un bon patrimoni arquitectònic, amb edificis d’estils diversos. Entre els monuments més destacats hi ha l’església parroquial de Sant Esteve, construïda al segle XI; el castell de Muntanyola, del segle XIII; i el pont romànic de Múnter, del segle XII.

Turisme

Muntanyola és un poble amb un gran potencial turístic. El seu entorn natural, amb boscos, camps i muntanyes, és ideal per a la pràctica d’activitats a l’aire lliure com el senderisme, el ciclisme o l’excursionisme. A més, el poble ofereix una variada oferta cultural i gastronòmica.

Economia

L’economia de Muntanyola es basa en l’agricultura, la ramaderia i el sector serveis. Els principals cultius són els cereals, les oliveres i les vinyes. La ramaderia es centra en la cria de bestiar boví i porcí. El sector serveis està representat per les empreses del sector comercial, de la restauració i dels transports.

Fires i festes

Les festes majors de Muntanyola se celebren el primer cap de setmana d’agost. Durant aquests dies, el poble s’omple de música, dansa, activitats culturals i tradicionals. Altres festes destacades són la Fira Medieval de Sant Esteve, que se celebra el segon cap de setmana d’octubre, i la Festa de la Verema, que se celebra el segon cap de setmana de setembre.

Monuments

A més dels monuments ja esmentats, Muntanyola compta amb altres edificis i monuments d’interès, com la casa de la vila, el carrer Major, el pont de la Font Vella i el mirador de la Font de la Cigonya.

Gastronomia

La gastronomia de Muntanyola és una de les seves principals atraccions turístiques. Els plats més tradicionals són la sopa de meló, els botifarres de perol, els cargols a la llauna i els bunyols de Sant Josep.

En conclusió, Muntanyola és un poble amb una rica història, una arquitectura singular i un entorn natural privilegiat. És un lloc ideal per a aquells que busquen un descans tranquil i una experiència cultural i gastronòmica autèntica.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat