cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Móra la Nova: On el Passat Convergeix amb la Modernitat

Història:

Amb les seves arrels que es remunten a èpoques romanes, Móra la Nova té una història que es desplega com un pergami. El seu casc antic, amb carrers empedrats i cases de pedra, preserva l’encant d’èpoques passades. El Museu Comarcal de Móra la Nova ofereix una immersió educativa en la riquesa històrica de la regió.

Arquitectura:

L’arquitectura de Móra la Nova captiva amb la seva harmoniosa barreja de estils. L’Església de Sant Miquel, amb la seva façana neoclàssica, esdeve un punt focal a la ciutat. Els edificis modernistes, com el Mercat Municipal, afegeixen una dimensió contemporània al perfil urbà.

Turisme:

El turisme a Móra la Nova ofereix una paleta diversa d’experiències. Les rutes fluvials pel riu Ebre proporcionen un refugi per a amants de la natura, mentre que els miradors panoràmics ofereixen vistes espectaculars de la comarca. Les visites a les antigues ruïnes romanes de Tivissa-Vandellòs enriqueixen el coneixement del passat.

Economia:

L’economia de Móra la Nova, amb la seva base agrícola i lligada al riu, destaca per la producció d’oli d’oliva i fruita. El seu mercat setmanal és un rastre animat que refleteix la vitalitat del comerç local.

Fires i Festes:

Les festes a Móra la Nova són un regal per als sentits. La Festa Major, amb els seus correfocs, concerts i espectacles pirotècnics, transforma la ciutat en un epicentre de celebració. La Fira del Llibre Antic i d’Oportunitats atreu amants de la lectura amb la seva varietat literària.

Monuments:

L’Església de Mare de Déu del Remei, amb la seva façana imponent, es presenta com un monument de rellevància històrica i arquitectònica. El Pont Nou, que travessa el riu Ebre, és una estructura emblemàtica que enllaça passat i present.

Gastronomia:

La gastronomia de Móra la Nova és una oda als sabors autèntics. Els plats tradicionals, com l’arròs a la cassola i els carquinyolis, revelen l’essència culinària de la regió. Els restaurants locals ofereixen una experiència gastronòmica que combina la tradició amb la innovació.

Móra la Nova, amb la seva barreja única de història i modernitat, convida els viatgers a explorar els seus carrers encantadors i a connectar amb una comunitat que celebra amb passió la seva herència.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat