cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Montmeló: un municipi amb una història i una cultura rica

Montmeló és un municipi amb una història mil·lenària. Es troba situat en un important encreuament de camins, cosa que ha fet que hagi estat un lloc de pas i de població des de temps molt antics.

Els primers indicis d’ocupació humana a Montmeló es remunten al paleolític. Durant l’edat del bronze, s’hi van construir diversos poblats ibèrics. Els romans també van ocupar la zona, i van construir una via que unia Barcino (Barcelona) amb Iluro (Mataró).

Durant l’edat mitjana, Montmeló va ser un important centre agrícola i comercial. El municipi va ser escenari de diverses batalles, com la batalla de Montmeló (1280), en la qual el rei Pere el Gran va derrotar les tropes de Jaume II de Mallorca.

A partir del segle XIX, Montmeló va experimentar un important creixement econòmic i demogràfic. El municipi va esdevenir un important centre industrial, i va començar a desenvolupar-se el turisme.

Arquitectura

Montmeló compta amb un important patrimoni arquitectònic. Entre els seus edificis més destacats es troben:

Turisme

Montmeló és un municipi turístic popular, especialment entre els aficionats al motor. El municipi acull el Circuit de Barcelona-Catalunya, un circuit de curses automobilístiques que acull el Gran Premi de Catalunya de Fórmula 1.

A més del circuit, Montmeló ofereix altres atraccions turístiques, com ara el seu patrimoni arquitectònic, les seves festes tradicionals i la seva gastronomia.

Economia

L’economia de Montmeló es basa en la indústria, el turisme i els serveis. El municipi compta amb diverses empreses industrials, especialitzades en el metall, la química i la construcció.

El turisme és també un sector important per a l’economia de Montmeló. El municipi acull prop de 500.000 visitants cada any, que venen a visitar el circuit de curses, el seu patrimoni arquitectònic i les seves festes tradicionals.

Fires i festes

Montmeló celebra diverses fires i festes tradicionals al llarg de l’any. Entre les més destacades es troben:

  • La Fira de Sant Esteve, que se celebra el 26 de desembre.
  • La Fira de Sant Antoni, que se celebra el 17 de gener.
  • La Festa Major de Montmeló, que se celebra el primer cap de setmana d’agost.

Monuments

Montmeló compta amb diversos monuments destacats, com ara:

  • El monument a la Batalla de Montmeló, situat al centre del municipi.

  • El monument a Josep Maria Sert, situat al parc de la Ciutadella.

  • El monument a la Dona del Camp, situat al parc de Can Trias.

Gastronomia

La gastronomia de Montmeló és una fusió de la cuina catalana i de la cuina mediterrània. Entre els plats més destacats es troben:

  • Els cargols a la llauna.
  • El pollastre amb samfaina.
  • La fideuà.

Montmeló és un municipi amb una rica història, una cultura vibrant i una oferta turística variada. El municipi és un lloc ideal per passar uns dies de descans, per gaudir del motor o per descobrir la gastronomia catalana.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat