cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Montgai, un municipi amb una història mil·lenària

Montgai és un municipi amb una llarga història que es remunta a l’època romana. El seu nom original era «Montem Gaium», que significa «Mont Gai», i així apareix esmentat en diversos documents de l’època.

Durant l’edat mitjana, Montgai va ser un important centre agrícola i comercial. A l’edat moderna, va ser escenari de diversos conflictes bèl·lics, com la Guerra dels Segadors i la Guerra de Successió.

Al segle XIX, Montgai va experimentar un període de creixement econòmic i demogràfic, gràcies a la construcció del Canal d’Urgell.

Arquitectura

Montgai compta amb un patrimoni arquitectònic d’interès, que reflecteix la seva llarga història.

Entre els edificis més destacats es troben l’església parroquial de Sant Pere, d’estil gòtic tardà, el castell de Montgai, d’origen medieval, i la casa dels Ferrer, d’estil modernista.

Turisme

Montgai és un municipi amb un gran potencial turístic. Les seves atraccions inclouen el seu patrimoni arquitectònic, els seus paisatges naturals, la seva gastronomia i les seves festes tradicionals.

Entre els atractius turístics de Montgai es troben el castell de Montgai, l’església parroquial de Sant Pere, la casa dels Ferrer, els camps de conreu del Canal d’Urgell, la serra de Bellmunt i el riu Sió.

Economia

L’economia de Montgai es basa principalment en l’agricultura i la ramaderia. Els cultius més importants són els cereals, les hortalisses i els arbres fruiters. La ramaderia està especialitzada en la cria de porcs, vaques i ovelles.

Fires i festes

Montgai celebra diverses fires i festes al llarg de l’any.

La festa més important és la Fira de Sant Pere, que se celebra el 29 de juny. Durant aquesta festa, es realitzen diversos actes culturals i festius, com ara concerts, espectacles i balls.

Altres festes importants són la festa major, que se celebra al juliol, i la festa de la castanyada, que se celebra al novembre.

Monuments

Els principals monuments de Montgai són:

  • L’església parroquial de Sant Pere, d’estil gòtic tardà.
  • El castell de Montgai, d’origen medieval.
  • La casa dels Ferrer, d’estil modernista.

Gastronomia

La gastronomia de Montgai és típica de la cuina catalana. Els plats més típics són els arrossos, les carns a la brasa i els dolços.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat