cropped-logo1.png

On Menjar

Montferri, un municipi amb història i patrimoni

El municipi de Montferri, situat a la comarca de l’Alt Camp, té una història que es remunta a l’època romana. Els romans van construir un pont sobre el riu Gaià, que encara avui es conserva. Al segle XI, els comtes de Barcelona van construir el castell de Montferri, que va ser destruït durant la Guerra dels Segadors.

Arquitectura

El municipi de Montferri conserva un important patrimoni arquitectònic, tant civil com religiós. Entre els edificis civils més destacats es troba el castell de Montferri, que està en ruïnes, i la torre de Montferri, que és una torre de guaita del segle XII. Entre els edificis religiosos més destacats es troba el santuari de la Mare de Déu de Montserrat, que és una obra modernista de Josep Maria Jujol.

  • Turisme

Montferri és un municipi amb un gran potencial turístic. Els seus principals atractius turístics són el santuari de la Mare de Déu de Montserrat, el castell de Montferri i la torre de Montferri. El municipi també compta amb una variada oferta d’activitats a l’aire lliure, com ara senderisme, BTT i equitació.

  • Economia

L’economia de Montferri es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els principals cultius són els cereals, els fruiters i la vinya. La ramaderia ovina i porcina també és important. El turisme és un sector en creixement, gràcies als atractius turístics del municipi.

  • Fires i festes

Les festes majors de Montferri se celebren del 25 al 29 d’agost en honor de la Mare de Déu de Montserrat. Durant les festes, es realitzen diversos actes, com ara balls, correfocs, actuacions musicals i concursos.

  • Monuments

Els monuments més importants de Montferri són el santuari de la Mare de Déu de Montserrat, el castell de Montferri i la torre de Montferri.

  • Gastronomia

La gastronomia de Montferri és típica de la cuina catalana. Els plats més destacats són la paella, la calçotada, la botifarra amb seques i els arrossos.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat