cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Montesquiu: un municipi amb una història i un patrimoni rics

Montesquiu és un municipi amb una història rica i complexa que es remunta al segle IX. El seu origen es troba en un torreó de guaita construït pel comte Guifré el Pilós, que va ser ampliat i reformat al llarg dels segles. El castell de Montesquiu, que encara es conserva en bon estat, és un dels símbols més emblemàtics del municipi.

Arquitectura

L’arquitectura de Montesquiu és un reflex de la seva rica història. El castell, com hem esmentat, és l’edifici més destacat, però també cal destacar altres construccions com l’església parroquial de Santa Eulàlia, d’estil romànic, o el pont de les Codines, d’estil gòtic.

Turisme

Montesquiu és un municipi turístic amb una gran oferta cultural i natural. El castell, el parc del castell, l’església parroquial i el pont de les Codines són alguns dels principals atractius turístics del municipi. A més, Montesquiu està situat en un entorn natural privilegiat, amb boscos, rius i muntanyes.

Economia

L’economia de Montesquiu es basa en el sector primari, el sector secundari i el sector terciari. El sector primari és el més important, i es basa en l’agricultura, la ramaderia i la silvicultura. El sector secundari està representat per les petites i mitjanes empreses, que es dediquen a la indústria, la construcció i els serveis. El sector terciari és el que més creixement està experimentant, i es basa en el turisme, el comerç i els serveis.

Fires i festes

Les fires i festes són una part important de la cultura de Montesquiu. La festa major del municipi se celebra el primer cap de setmana d’agost, i inclou actes com correfocs, concerts, balls i processons. Altres festes importants de Montesquiu són la Fira de l’Alt Ter, que se celebra el segon cap de setmana de maig, i el Concurs de Pintura Ràpida, que se celebra a l’octubre.

Monuments

A més del castell, el parc del castell, l’església parroquial i el pont de les Codines, Montesquiu compta amb altres monuments i llocs d’interès turístic, com ara:

  • El monestir de Sant Pere de Montesquiu, un monestir romànic del segle XI.
  • La font d’en Nando, una font d’estil romànic del segle XII.
  • La font del Roure, una font d’estil romànic del segle XII.
  • El camí vora Ter GR-210, un sender de gran recorregut que recorre el riu Ter.

Gastronomia

La gastronomia de Montesquiu és una combinació de la cuina tradicional catalana i la cuina de muntanya. Els plats més típics del municipi són els següents:

  • La escudella de mongetes amb botifarra.
  • Els cargols a la catalana.
  • Els canelons de Montesquiu.
  • Els peus de porc a la cassola.
  • Els pastissos de formatge.

Aquests són alguns dels aspectes més destacats de Montesquiu, un municipi amb una història, una arquitectura, un turisme, una economia, unes fires i festes, uns monuments i una gastronomia que el converteixen en un lloc atractiu per a tothom.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat