cropped-logo1.png

On Menjar

Montcada i Reixac – Un Retrat Vibrant d'Història i Modernitat

Història:

Amb les arrels arrossegant-se fins a l’època romana, Montcada i Reixac s’erigeix com un testimoni del temps que ha resistit el pas dels segles. Les primeres referències documentades remunten a l’edat mitjana, construint una història rica en episodis i transformacions. Des de l’antiguitat fins als moviments industrials del segle XIX, cada pedra, cada carrer, parla amb elocuència d’un passat que ha forjat la identitat d’aquest poble català.

Arquitectura:

L’arquitectura de Montcada i Reixac és una amalgama fascinant de styles que reflecteixen les diferents èpoques que han deixat la seva empremta en aquesta localitat. El nucli antic resguarda edificis amb elements romànics i gòtics, mentre que les modernes construccions comuniquen una visió contemporània. L’església de Sant Pere, datada en el segle XIII, s’alça com una obra mestra de l’arquitectura gòtica catalana, testimoniant la grandesa del passat.

Turisme:

Montcada i Reixac obre les seves portes als visitants amb una varietat de propostes turístiques. Les rutes que recorren els seus racons històrics i paratges naturals ofereixen una visió completa de la seva diversitat. Els museus, com el Museu Municipal, transporten als visitants a través del temps, i els espais verds, com el parc de Can Zam, conviden a moments de relaxació i gaudi.

Economia:

L’economia de Montcada i Reixac ha experimentat una evolució constant, passant dels seus orígens agraris a convertir-se en un nucli industrial rellevant. Les petites empreses locals coexisteixen amb les iniciatives més modernes, creant una simbiosi dinàmica. El teixit econòmic és una expressió viva de la resiliència i adaptabilitat d’aquesta comunitat.

Fires i Festes:

Les fires i festes de Montcada i Reixac són una celebració vibrant de la vida comunitària. Des de les festes locals fins als esdeveniments culturals, cada celebració és una oportunitat per connectar amb les arrels i les tradicions. La Festa Major, amb la seva explosió de colors i activitats, destaca com una mostra de la passió i energia que caracteritza aquesta comunitat.

Monuments:

Montcada i Reixac compta amb monuments que transcendeixen el temps. L’esmentada església de Santa Engràcia, amb la seva façana imponent i detalls arquitectònics, no només és un lloc de culte, sinó també una joia patrimonial que parla de la devoció i mestria de les èpoques passades.

Gastronomia:

La gastronomia de Montcada i Reixac captura l’ànima del territori amb plats que fusionen la tradició culinària amb les influències modernes. Els mercats ofereixen productes locals frescos, mentre que els restaurants serveixen delícies que reflecteixen la diversitat de sabors. Cada plat és una experiència única que ressona amb la riquesa de la terra.

Montcada i Reixac, amb la seva fusió encisadora d’història, arquitectura, turisme, economia, fires i festes, monuments i gastronomia, convida els visitants a endinsar-se en un món on el passat i el present coexisteixen harmoniosament.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat