cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Mont-roig del Camp: Un poble amb història i cultura

Mont-roig del Camp és un poble amb una història llarga i rica. Els primers assentaments humans a la zona daten del període neolític, i el poble es va consolidar durant l’època romana. Durant l’edat mitjana, Mont-roig va formar part del comtat de Prades, i va ser un important centre comercial i cultural. El poble va patir greus danys durant la Guerra Civil Espanyola, però va ser reconstruït després de la guerra.

Arquitectura

Mont-roig del Camp compta amb un patrimoni arquitectònic d’interès. Els edificis més destacats són l’església parroquial de Santa Maria, del segle XIII, i el convent de Sant Francesc, del segle XVI. També són interessants els diversos masos i cases pairals que es troben disperses pel terme municipal.

Turisme

Mont-roig del Camp és un popular destinació turística. El poble ofereix una gran varietat d’atraccions, com ara la seva història, la seva arquitectura, els seus paisatges naturals i les seves platges. La platja de Mont-roig, situada a la Costa Daurada, és una de les més populars de la zona.

Economia

L’economia de Mont-roig del Camp es basa en el turisme, l’agricultura i la ramaderia. El sector turístic és el més important, i genera la major part dels llocs de treball del poble. L’agricultura i la ramaderia també són importants, i el poble és un important productor de fruites, hortalisses i olives.

Fires i festes

Mont-roig del Camp celebra una gran varietat de fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Festa Major, que se celebra el 25 de juliol, i la Festa dels Tres Tombs, que se celebra al febrer.

Monuments

Mont-roig del Camp compta amb una gran quantitat de monuments d’interès. Els més destacats són l’església parroquial de Santa Maria, el convent de Sant Francesc, el mas d’en Serra, la Torre de la Mora i el Dolmen dels Tres Pins.

Gastronomia

La gastronomia de Mont-roig del Camp és una fusió de la cuina catalana i la mediterrània. Els plats més típics són la paella, la fideuà, els arrossos amb verdures i els plats de peix i marisc.

Mont-roig del Camp és un poble amb una gran riquesa cultural i natural. La seva història, la seva arquitectura, el seu turisme, la seva economia, les seves fires i festes, els seus monuments i la seva gastronomia fan d’ell un lloc idoni per visitar.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat