cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Mont-ral: un poble amb història i natura

Els primers vestigis de poblament a Mont-ral daten de l’època ibèrica. El poble va ser conquerit pels romans al segle II aC i va passar a formar part de l’Imperi Romà. Durant l’edat mitjana, Mont-ral va ser un important centre comercial i agrícola. El poble va ser saquejat per les tropes franceses durant la Guerra dels Segadors. A finals del segle XVIII, Mont-ral va passar a formar part de la província de Tarragona.

Arquitectura

Mont-ral conserva un important patrimoni arquitectònic. El nucli antic del poble és d’origen medieval i compta amb un conjunt d’edificis d’interès, com ara l’església de Sant Martí, la casa de la vila i la plaça Major. A les muntanyes de Prades, properes al poble, es troben diversos jaciments arqueològics, com ara les restes d’una vila romana a Farena.

Turisme

Mont-ral és un poble turístic popular, gràcies a la seva ubicació enmig de la natura. Les muntanyes de Prades ofereixen una gran varietat d’activitats a l’aire lliure, com ara senderisme, escalada, espeleologia i BTT. El poble també compta amb un patrimoni històric i cultural interessant.

Economia

L’economia de Mont-ral es basa en el turisme, l’agricultura i la ramaderia. El sector turístic és el més important, ja que genera la major part dels ingressos del poble. L’agricultura i la ramaderia són activitats tradicionals que encara es practiquen a Mont-ral.

Fires i festes

Mont-ral celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La festa major del poble se celebra a l’agost i inclou una gran varietat d’actes, com ara balls, concerts i fires. Altres festes importants són la Fira de la Tardor, que se celebra al setembre, i la Fira de Nadal, que se celebra al desembre.

Monuments

Els monuments més importants de Mont-ral són:

  • L’església de Sant Martí, una església romànica del segle XII.
  • La casa de la vila, un edifici del segle XVIII que va ser la seu del govern municipal.
  • La plaça Major, una plaça porticada del segle XVIII.

Gastronomia

La gastronomia de Mont-ral està basada en els productes de la terra, com ara la carn, el peix, les verdures i els fruits. Alguns dels plats típics del poble són el trinxat, els cargols a la llauna i els pastissos de fruits.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat