cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Massalcoreig: un poble amb història i tradició

Massalcoreig és un poble amb una llarga història que es remunta al segle IX. El seu nom prové de la unió de les paraules «massa» i «coreig», que significa «mas d’un coreig», una figura feudal que tenia el control sobre els camperols.

Amb el pas del temps, Massalcoreig va passar a formar part del Regne de Catalunya i va ser un important centre agrícola i comercial. Al segle XVIII, el poble va ser devastat per la Guerra de Successió Espanyola, però es va recuperar aviat.

Arquitectura

El nucli antic de Massalcoreig conserva un bon estat de conservació i compta amb diversos edificis d’interès arquitectònic. Entre ells, destaquen l’església parroquial de Sant Pere, d’estil gòtic, i la casa dels Vila, un edifici senyorial del segle XVII.

Turisme

Massalcoreig és un poble tranquil i agradable que ofereix als visitants una gran varietat d’activitats. Entre elles, destaquen les excursions a peu i en bicicleta per la natura que l’envolta, les visites a les vinyes i les hortes de la zona i la participació en les festes populars.

Economia

L’economia de Massalcoreig es basa en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. Els cultius més importants són els fruiters, com els presseguers, els nectariners i els albercoquers.

Fires i festes

Massalcoreig celebra diverses festes populars al llarg de l’any. Les més importants són les Festes Majors, que se celebren del 23 al 27 d’agost, i la Fira del Ram, que se celebra el diumenge de Rams.

Monuments

Els monuments més importants de Massalcoreig són:

  • L’església parroquial de Sant Pere, d’estil gòtic.
  • La casa dels Vila, un edifici senyorial del segle XVII.
  • El pont del Cinca, un pont medieval que travessa el riu Cinca.
  • El tossal de Bellavista, un mirador natural des d’on es pot contemplar la confluència dels rius Segre i Cinca.

Gastronomia

La gastronomia de Massalcoreig és típica de la cuina catalana de la plana de Lleida. Els plats més característics són els arrossos, les carns a la brasa i els dolços, com les coques de recapte i els pastissos de fruites.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat