cropped-logo1.png

On Menjar

Masllorenç – Un Rincó Emblemàtic entre Història i Tradició

Els primers assentaments humans a Masllorenç es remunten a l’època ibèrica, com ho demostren els vestigis trobats al jaciment arqueològic de la Roca dels Moros. Durant l’època romana, el poble va tenir un gran desenvolupament econòmic, com ho demostren les restes de les vies romanes que el travessaven.

Arquitectura

L’arquitectura de Masllorenç reflecteix la seva rica història. El nucli antic del poble conserva un conjunt d’edificis d’interès, com l’església de Sant Ramon de Penyafort, d’estil barroc, o el Castell de Masllorenç, d’origen medieval.

Turisme

Masllorenç és un poble amb un gran potencial turístic. El seu entorn natural, situat al peu de la serra de Montmell, és un dels seus principals atractius. El poble també compta amb un patrimoni històric i cultural interessant, així com amb una gastronomia rica i variada.

Economia

L’economia de Masllorenç es basa principalment en l’agricultura, el turisme i el sector serveis. Els productes agrícoles més importants són la vinya, l’olivera i els cereals. El turisme és un sector en creixement, gràcies a la bellesa del seu entorn natural i la seva oferta cultural i gastronòmica.

Fires i festes

Masllorenç celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La més important és la Festa Major, que se celebra el 20 de juliol. Altres festes destacades són la Festa de Sant Ramon de Penyafort, la Festa de la Verema i la Fira del Vi.

Monuments

Els monuments més importants de Masllorenç són:

  • L’església de Sant Ramon de Penyafort, d’estil barroc.
  • El Castell de Masllorenç, d’origen medieval.
  • La Roca dels Moros, un jaciment arqueològic d’època ibèrica.

Gastronomia

La gastronomia de Masllorenç és una de les seves principals atraccions. Els plats més típics són:

  • Les coques de recapte, un tipus de coca salada amb diferents farciments.
  • Els calçots, una espècie de ceba típica de la zona del Penedès.
  • Els arrossos, especialment els arrossos a la cassola.

Masllorenç és un poble amb un gran valor natural i cultural. La seva història, arquitectura, gastronomia i fires i festes en fan un lloc ideal per a la visita de turistes i excursionistes.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat