cropped-logo1.png

On Menjar

Masarac: Un Tresor Històric Als Confins de l'Empordà

Història:

Masarac emergeix com un testimoni silenciós del passat, amb les seves arrels arrossegant-se fins als temps més antics. Aquest petit racó d’Empordà ha viscut èpoques de canvis i transformacions, conservant la seva autenticitat i recordant-nos els lligams indissolubles amb la història.

Arquitectura:

Les pedres d’antigues construccions a Masarac parlen d’èpoques passades. Carrers empedrats i cases de pedra testimonien l’art arquitectònic que s’ha transmès de generació en generació. L’església local, amb el seu campanar que esguaita el cel, és un monument que destaca en el perfil de la vila.

Turisme:

Masarac, embolcallat per paisatges que captiven l’ànima, és un destí per als amants de la pau i la serenor. Rutes de senderisme que es despleguen com llibres vius de contes, oferint miradors que revelen la bellesa intocada de la natura. Cada racó és una invitació a perdre’s i retrobar-se.

Economia:

L’economia de Masarac, ancorada a les seves arrels agrícoles, ha sabut abraçar amb elegància els vents de la modernitat. Projectes sostenibles i iniciatives comunitàries han consolidat una economia que és alhora pragmàtica i respectuosa amb la terra.

Fires i Festes:

Les festes a Masarac són com pàgines vives d’un llibre festiu. Des de les celebracions religioses fins als mercats tradicionals, cada esdeveniment reflecteix l’esperit acollidor de la comunitat i preserva les antigues tradicions amb una passió renovada.

Monuments:

El monument més destacat de Masarac és l’església de Sant Martí. Amb els seus detalls arquitectònics i l’atmosfera serena, aquest temple és una pausa silenciosa en el temps, connectant-nos amb els devots que han marcat aquesta terra.

Gastronomia:

La gastronomia de Masarac és una oda als sabors autèntics. Restaurants locals ofereixen una paleta de delícies que van des de plats tradicionals fins a creacions modernes amb ingredients locals. Cada àpat és una celebració de la riquesa culinària que la terra ofereix.

Masarac, amb la seva història esculpida en cada pedra i la seva ànima teixida en cada raconada, és més que un lloc; és un tresor. Aquesta joia a l’ombra dels Pirineus s’obriu als visitants amb els braços plens de relats, arquitectura venerable i una autenticitat que captiva.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat