cropped-logo1.png

On Menjar

Martorelles, un municipi amb història i tradició

Martorelles té una història que es remunta a l’època ibèrica, com ho demostren els vestigis arqueològics trobats al terme municipal. Durant l’edat mitjana, la vila va ser un lloc estratègic a causa de la seva situació privilegiada al costat de la via romana que unia Barcelona amb Girona. Al segle XIV, Martorelles va ser incorporada al comtat de Barcelona i, més tard, al ducat de Montblanc.

Arquitectura

El nucli antic de Martorelles conserva un conjunt d’edificis d’interès històric i arquitectònic, com l’església parroquial de Santa Maria de Martorelles, del segle XI, o la casa de la vila, del segle XVIII. També cal destacar la masia de Can Sunyer, del segle XVI, que acull el Centre d’Interpretació del Patrimoni de Martorelles.

Turisme

Martorelles és un municipi amb un gran potencial turístic. El seu entorn natural, amb boscos, camps i la serralada de la Marina, ofereix diverses possibilitats d’activitats al aire lliure. El municipi també compta amb un patrimoni cultural i històric interessant, com els ja esmentats edificis d’interès històric i arquitectònic.

Economia

L’economia de Martorelles es basa en el sector industrial, amb empreses del sector metal·lúrgic, químic i de fabricació de maquinària. El sector terciari també té un pes important, amb el comerç i els serveis.

Fires i festes

Martorelles celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La més important és la Festa Major, que se celebra el primer cap de setmana d’agost. Altres festes destacades són la Fira de Nadal, que se celebra al desembre, i la Festa de la Candelera, que se celebra el 2 de febrer.

Monuments

Els monuments més importants de Martorelles són:

  • L’església parroquial de Santa Maria de Martorelles, del segle XI.
  • La casa de la vila, del segle XVIII.
  • La masia de Can Sunyer, del segle XVI.
  • El pont romà de la Riera de Caldes, del segle I dC.

Gastronomia

La gastronomia de Martorelles està marcada per la seva ubicació al Vallès Oriental. Els plats més típics són els arrossos, les carns a la brasa i les verdures de temporada. Els dolços més populars són els panellets, els torrons i les neules.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat