cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Manlleu, una ciutat amb una història mil·lenària

Manlleu és una ciutat de la comarca d’Osona, a Catalunya. El seu primer assentament es remunta al segle IX, quan va ser fundada com a vila depenent del monestir de Sant Pere de Casserres. Al segle XIII, Manlleu va obtenir el títol de vila reial i va començar a prosperar gràcies a la seva indústria tèxtil.

L’arquitectura de Manlleu

La ciutat de Manlleu compta amb un patrimoni arquitectònic molt divers, que reflecteix la seva rica història. Els edificis més destacats són:

El turisme a Manlleu

Manlleu és una destinació turística popular, especialment per als amants de la història, l’arquitectura i la natura. La ciutat compta amb diversos museus, com el Museu de la Ciència i la Tècnica de Manlleu (MATAM), el Museu de la Garrotxa i el Museu de la Música de Manlleu. També hi ha diversos espais naturals d’interès, com el Parc del Ter i la Serra de l’Oriola.

L’economia de Manlleu

L’economia de Manlleu es basa en la indústria, el comerç i els serveis. La ciutat és un important centre industrial, amb empreses dedicades a la fabricació de paper, cartró i tèxtils. També és un important centre comercial i de serveis, amb un bon teixit empresarial i una gran oferta d’activitats comercials i culturals.

Fires i festes a Manlleu

Manlleu celebra diverses fires i festes durant l’any. Les més destacades són:

Els monuments de Manlleu

Manlleu compta amb diversos monuments d’interès, entre els quals destaquen:

La gastronomia de Manlleu

La gastronomia de Manlleu és variada i deliciosa. Alguns dels plats més típics de la ciutat són:

Manlleu és una ciutat amb una rica història, una arquitectura diversa, una economia pujant i una gastronomia deliciosa. És una destinació turística ideal per als amants de la cultura, la natura i el bon menjar.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat