cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Maials, un poble amb història

Maials és un poble del Segrià amb una història que es remunta a l’edat del bronze. El seu nom apareix per primera vegada en un document del 922, on es menciona com a «Malals».

Durant l’edat mitjana, Maials va ser un important centre agrícola i comercial. El poble va ser fortificat per protegir-se dels atacs dels sarraïns.

Al segle XVIII, Maials va viure un període de prosperitat econòmica. Es va construir una nova església, l’església de l’Assumpció de Santa Maria, que és un important monument barroc.

L’arquitectura de Maials

L’arquitectura de Maials reflecteix la seva història i cultura. El poble compta amb un nucli antic emmurallat, amb carrers estrets i cases de pedra.

L’església de l’Assumpció de Santa Maria és el monument més important de Maials. Es va construir al segle XVIII i és un exemple destacat de l’arquitectura barroca catalana.

Altres monuments d’interès són l’ermita de Sant Sebastià, el portal de Cal Tossalet i l’alzina de Gabrielet, un arbre centenari.

El turisme a Maials

Maials és un poble amb un gran potencial turístic. El seu patrimoni històric i cultural, la seva gastronomia i la seva ubicació privilegiada, a prop de les principals ciutats de Catalunya, són factors que contribueixen al seu atractiu turístic.

El poble ofereix una àmplia gamma d’activitats turístiques, com ara visites guiades, rutes de senderisme, excursions a cavall i degustacions gastronòmiques.

L’economia de Maials

L’economia de Maials està basada en l’agricultura, el turisme i la indústria.

L’agricultura és la principal activitat econòmica del poble. Els principals cultius són els cereals, els olivars i la vinya.

El turisme és una altra important font d’ingressos per a Maials. El poble rep cada any milers de visitants, atrets pel seu patrimoni històric i cultural, la seva gastronomia i la seva ubicació privilegiada.

La indústria és una activitat econòmica en creixement a Maials. El principal sector industrial és el dels materials de construcció.

Fires i festes a Maials

Maials celebra una àmplia gamma de fires i festes al llarg de l’any.

Les festes majors del poble se celebren el 24 i 25 de juliol, en honor de Sant Jaume. Durant aquestes festes, es realitzen diversos actes, com ara correfocs, balls de bastons i concerts.

Altres fires i festes importants són la Fira de l’Oli Verd, que se celebra a l’octubre, i la Fira de Maials, que se celebra a l’abril.

La gastronomia de Maials

La gastronomia de Maials és una de les seves principals atraccions turístiques. Els plats tradicionals del poble es basen en els productes de la terra, com ara l’oli d’oliva, els cereals, els llegums i la carn de porc.

Algunes de les especialitats gastronòmiques de Maials són l’olla de Maials, els carquinyols i els congrets amb arròs.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat