cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Llorenç del Penedès – Entre Història i Modernitat, un Destí en Creixement

Llorenç del Penedès és una vila amb una història mil·lenària. Els primers assentaments humans es remunten a l’època ibèrica, com ho demostren els vestigis trobats al jaciment arqueològic de la Torre dels Frares. Durant l’època romana, la vila va tenir un gran desenvolupament econòmic, com ho demostren les restes de les vies romanes que la travessaven.

Arquitectura

L’arquitectura de Llorenç del Penedès reflecteix la seva rica història. El nucli antic de la vila conserva un conjunt d’edificis d’interès, com l’església de Sant Llorenç, d’estil gòtic, o el Palau dels Marquesos de Barberà, d’estil barroc.

Turisme

Llorenç del Penedès és un poble amb un gran potencial turístic. El seu entorn natural, la seva història i cultura, i la seva gastronomia fan d’ell un lloc ideal per a la visita de turistes i excursionistes.

Economia

L’economia de Llorenç del Penedès es basa principalment en l’agricultura, el turisme i el sector serveis. Els productes agrícoles més importants són la vinya, l’olivera i els cereals. El turisme és un sector en creixement, gràcies a la bellesa del seu entorn natural i la seva oferta cultural i gastronòmica.

Fires i festes

Llorenç del Penedès celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La més important és la Festa Major, que se celebra el 10 d’agost. Altres festes destacades són la Festa de Sant Jordi, la Festa de la Verema i la Fira del Vi.

Monuments

Els monuments més importants de Llorenç del Penedès són:

  • L’església de Sant Llorenç, d’estil gòtic.
  • El Palau dels Marquesos de Barberà, d’estil barroc.
  • El Castell de Llorenç del Penedès, d’origen romà.

Gastronomia

La gastronomia de Llorenç del Penedès és una de les seves principals atraccions. Els plats més típics són:

  • Les coques de recapte, un tipus de coca salada amb diferents farciments.
  • Els calçots, una espècie de ceba típica de la zona del Penedès.
  • Els arrossos, especialment els arrossos a la cassola.

Llorenç del Penedès és un poble amb una gran riquesa cultural i natural. La seva història, arquitectura, gastronomia i fires i festes en fan un lloc ideal per a la visita de turistes i excursionistes.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat