cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Lleida, una ciutat amb una història mil·lenària

Lleida, capital de la comarca del Segrià i de la província de Lleida, és una ciutat amb una història mil·lenària que es remunta a l’època iberoromana. La ciutat va ser fundada pels ibers al segle VI aC i va ser conquerida pels romans al segle II aC. Durant l’època romana, Lleida va ser un important centre comercial i militar.

La ciutat va patir un període de decadència durant l’edat mitjana, però va ressorgir durant el Renaixement. Lleida va ser una de les ciutats més importants de Catalunya durant aquest període i va ser un important centre cultural i artístic.

En l’actualitat, Lleida és una ciutat moderna i dinàmica que conserva un important patrimoni històric i cultural. La ciutat és un important centre econòmic i cultural de la Catalunya interior.

L’arquitectura de Lleida

Lleida és una ciutat amb una rica arquitectura que reflecteix la seva història mil·lenària. La ciutat compta amb un important patrimoni arquitectònic romànic, gòtic, renaixentista i barroc.

Entre els edificis més destacats de Lleida hi ha la Seu Vella, una catedral romànica del segle XII que és un dels monuments més emblemàtics de la ciutat. Altres edificis importants són el castell de Gardeny, una fortalesa medieval del segle XIII; el Palau de la Paeria, un edifici gòtic del segle XIV; i l’església de Sant Pere, una església barroca del segle XVIII.

El turisme a Lleida

Lleida és una destinació turística popular que ofereix una gran varietat d’atraccions. La ciutat compta amb un important patrimoni històric i cultural, una rica gastronomia i una naturalesa exuberant.

Lleida és un bon punt de partida per a excursions a la Vall d’Aran, al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i a la Serra del Montsec. La ciutat també compta amb una important oferta cultural, amb museus, teatres i festivals.

L’economia de Lleida

L’economia de Lleida es basa en l’agricultura, la indústria i el turisme. La ciutat és un important centre agrícola de Catalunya, amb produccions de cereals, fruites i hortalisses. Lleida també és un important centre industrial, amb empreses dedicades a la fabricació de maquinària, tèxtils i alimentària.

Fires i festes a Lleida

Lleida és una ciutat amb una rica tradició festiva. La ciutat celebra un gran nombre de fires i festes al llarg de l’any.

Entre les fires i festes més destacades de Lleida hi ha la Fira de Sant Miquel, una de les fires més antigues de Catalunya que se celebra a finals de setembre; la Festa Major de Lleida, que se celebra a l’agost; i la Fira del Vi, una fira del vi que se celebra a finals de novembre.

Els monuments de Lleida

Lleida compta amb un important patrimoni monumental que reflecteix la seva història mil·lenària. Entre els monuments més destacats de la ciutat hi ha la Seu Vella, un monument declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO; el castell de Gardeny, una fortalesa medieval; el Palau de la Paeria, un edifici gòtic; i l’església de Sant Pere, una església barroca.

La gastronomia de Lleida

La gastronomia de Lleida és una de les més variades de Catalunya. La ciutat compta amb una rica tradició culinària que combina la cuina catalana amb la cuina mediterrània.

Entre els plats més destacats de la gastronomia de Lleida hi ha els cargols a la lleidatana, els xampinyons a la llauna, la botifarra de pagès, els cargols farcits i els arrossos.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat