cropped-logo1.png

On Menjar

Llardecans, un poble amb història i tradició

Llardecans és un poble amb una llarga història que es remunta a l’edat del ferro. En aquest període es va fundar el despoblat d’Adar, que va ser habitat fins al segle XIII. A partir d’aquest segle, Llardecans es va desenvolupar com a vila fortificada, amb una muralla que la protegia dels atacs.

Arquitectura

Llardecans conserva un important patrimoni arquitectònic, que reflecteix la seva rica història. Els edificis més destacats són:

  • La vila closa: És el centre històric del poble, que està envoltat per una muralla medieval.
  • L’església parroquial de l’Assumpció: Va ser construïda al segle XVIII i és un exemple de l’arquitectura barroca catalana.
  • La capella de la Mare de Déu de Loreto: Va ser construïda al segle XVII i és un exemple de l’arquitectura popular catalana.

Turisme

Llardecans és un poble amb un gran potencial turístic. El seu patrimoni històric i arquitectònic, així com el seu entorn natural, el converteixen en un lloc ideal per a visitar.

Economia

L’economia de Llardecans es basa en l’agricultura, l’explotació forestal i el sector serveis. Els principals cultius són l’olivera i l’ametller.

Fires i festes

Llardecans celebra diverses fires i festes al llarg de l’any, les més importants són:

  • La festa major: Se celebra el 24 de juny, en honor de Sant Joan.
  • La festa de la Mare de Déu de Loreto: Se celebra el 10 de desembre.
  • La festa de la Mare de Déu de la Salut: Se celebra el 25 de juliol.

Monuments

Llardecans compta amb diversos monuments d’interès, entre els quals destaquen:

  • El castell de Llardecans: És un castell medieval que es troba en ruïnes.
  • El despoblat d’Adar: És un assentament arqueològic que data de l’edat del ferro.
  • La farmàcia Tomàs Piñol: És una farmàcia modernista que va ser construïda al segle XX.

Gastronomia

La gastronomia de Llardecans és típica de la comarca del Segrià. Els plats més destacats són:

  • L’arròs amb conill: És un plat tradicional de la cuina catalana.
  • Els caragols a la llauna: És un plat típic de la comarca del Segrià.
  • Els dolços: La coca de recapte, les coques de llardons i els pastissos de nata són alguns dels dolços més populars de la comarca.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat