cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Les Masies de Roda: un municipi amb una història i una cultura rica

Les Masies de Roda és un municipi amb una història que es remunta a l’època prehistòrica. S’han trobat diversos jaciments arqueològics que testimonien la presència humana a la zona des d’antic. Els romans també van deixar la seva petjada, com ho demostra el pont de la Mola, que va ser construït al segle I aC.

Durant l’Edat Mitjana, Les Masies de Roda va ser un important centre agrícola i ramader. El municipi va formar part del comtat de Barcelona i va ser escenari de diversos conflictes bèl·lics, com la Guerra dels Segadors.

Al segle XVIII, Les Masies de Roda va viure un període de creixement econòmic i cultural. El municipi va ser escenari de la construcció de nombroses masies i altres edificis històrics.

Arquitectura

Les Masies de Roda és un municipi amb una arquitectura singular. El municipi està format per un conjunt de masies disperses, moltes de les quals tenen un gran valor històric i arquitectònic.

Les masies de Les Masies de Roda són construïdes amb pedra i tenen una estructura tradicional. La planta baixa de les masies sol estar destinada a les tasques agrícoles i ramaderes, mentre que la planta superior està destinada a l’habitatge.

Turisme

Les Masies de Roda és un municipi amb un gran potencial turístic. El municipi ofereix a les visitants un entorn natural i cultural incomparable.

Les principals atraccions turístiques de Les Masies de Roda són les seves masies, el pont de la Mola, els cingles de la Mola i el bosc de l’Ermita.

Economia

L’economia de Les Masies de Roda es basa principalment en l’agricultura i el turisme.

L’agricultura és la principal activitat econòmica del municipi. Les principals produccions agrícoles són els cereals, els llegums i les fruites.

El turisme és una activitat econòmica emergent a Les Masies de Roda. El municipi ofereix a les visitants un entorn natural i cultural incomparable.

Fires i festes

Les Masies de Roda celebra diverses festes i fires al llarg de l’any.

La festa major del municipi se celebra el 25 de juliol, en honor de Sant Jaume. Durant la festa major, es realitzen diversos actes, com ara balls, concerts, corregudes de bous i castells.

Altres festes i fires destacades del municipi són la Fira de Ramaderia i Artesania, que se celebra el tercer cap de setmana de maig, i la Fira de Sant Antoni, que se celebra el 17 de gener.

Monuments

Les Masies de Roda compta amb diversos monuments d’interès històric i cultural.

El pont de la Mola és un pont romà que va ser construït al segle I aC. El pont és un dels símbols del municipi i és un lloc de visita obligada per als turistes.

L’Ermita de Sant Miquel és una ermita romànica que va ser construïda al segle XII. L’ermita està situada en un paratge natural incomparable i ofereix una vista panoràmica del municipi.

Gastronomia

La gastronomia de Les Masies de Roda és una gastronomia tradicional catalana.

Els plats més típics del municipi són els arrossos, la carn de porc, les verdures i les fruites.

Els productes de la terra, com ara els cereals, els llegums, les fruites i els productes de la ramaderia, són la base de la gastronomia del municipi.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat