cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

Les Franqueses del Vallès: un municipi amb una història i una cultura rica

Les Franqueses del Vallès té una història que es remunta a l’edat mitjana. Els primers assentaments humans a la zona es remunten al neolític, però no és fins al segle IX quan es documenta per primera vegada la presència de l’ésser humà a la zona, amb la fundació del monestir de Sant Pere de les Puelles.

El municipi va experimentar un important creixement durant l’edat moderna, gràcies al desenvolupament de l’agricultura i la indústria. Al segle XVIII, Les Franqueses del Vallès va ser un important centre de producció de teixits de cotó.

Arquitectura

El patrimoni arquitectònic de Les Franqueses del Vallès és molt divers. El municipi compta amb una gran quantitat de masies i cases rurals dels segles XVII i XVIII, així com amb diversos edificis religiosos, com el monestir de Sant Pere de les Puelles, l’església parroquial de Santa Maria de Llerona o l’església de Sant Martí de Corró d’Amunt.

Turisme

Les Franqueses del Vallès és un municipi amb un gran potencial turístic. El municipi ofereix als visitants una gran varietat d’atraccions, com el seu patrimoni històric i cultural, la seva natura i el seu entorn natural.

El municipi compta amb diversos itineraris de senderisme i ciclisme que permeten als visitants descobrir els seus paratges naturals. També compta amb diversos museus, com el Museu d’Història de les Franqueses del Vallès o el Museu d’Art Contemporani de les Franqueses del Vallès.

Economia

L’economia de Les Franqueses del Vallès és basa en el sector industrial, el sector serveis i el sector agrícola. El municipi compta amb un important parc industrial, on s’hi ubiquen empreses de diversos sectors, com la indústria tèxtil, la indústria metal·lúrgica i la indústria química.

El sector serveis també és un sector important a la localitat. El municipi compta amb una gran varietat de comerços, restaurants i hotels.

Fires i festes

Les Franqueses del Vallès celebra un gran nombre de fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són les Festes Majors de cada poble, que se celebren al juliol o a l’agost.

Les Festes Majors de Corró d’Avall i de Marata són les més importants del municipi. Durant aquestes festes, els pobles s’omplen d’activitats culturals, festives i esportives.

Monuments

Els monuments més importants de Les Franqueses del Vallès són:

  • El monestir de Sant Pere de les Puelles, un monestir romànic del segle IX.
  • L’església parroquial de Santa Maria de Llerona, una església romànica del segle XI.
  • L’església de Sant Martí de Corró d’Amunt, una església romànica del segle XII.

Gastronomia

La gastronomia de Les Franqueses del Vallès és una gastronomia típicament catalana. Els plats més tradicionals són els arrossos, els plats de carn i els plats de peix.

Algunes de les especialitats gastronòmiques del municipi són els arrossos de bacallà, els canelons de carn, els bunyols de bacallà i les coques de Sant Joan.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat