cropped-logo1.png

On Menjar

Les Borges del Camp: Un municipi amb història i futur

Les Borges del Camp és un municipi amb una història mil·lenària. Els primers assentaments humans a la zona es remunten al neolític, i ja a l’època romana hi existia un nucli de població. La vila va créixer durant l’edat mitjana, i va ser un important centre comercial i cultural.

Arquitectura

Les Borges del Camp conserva un important patrimoni arquitectònic, amb edificis de diferents èpoques. Els més destacats són l’església de la Mare de Déu de l’Assumpta, d’estil gòtic tardà; l’ermita de la Mare de Déu de la Riera, d’estil romànic; i el Cal Dasca, un palau modernista del segle XX.

Turisme

Les Borges del Camp és un important centre turístic, tant per la seva història i cultura com per la seva ubicació privilegiada, al peu de la Serra de la Mussara. El municipi ofereix una gran varietat d’activitats turístiques, com ara visites culturals, excursions a la natura, i gastronomia.

Economia

L’economia de Les Borges del Camp es basa principalment en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. El municipi també compta amb una important indústria agroalimentària.

Fires i festes

Les Borges del Camp celebra un gran nombre de fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Fira de Sant Isidre, la Fira de l’Oli, i la Fira de Sant Antoni.

Monuments

Les Borges del Camp compta amb diversos monuments que mereixen una visita, com ara:

  • L’església de la Mare de Déu de l’Assumpta
  • L’ermita de la Mare de Déu de la Riera
  • El Cal Dasca
  • La Torre Sans
  • La Creueta
  • El Cementiri

Gastronomia

La gastronomia de Les Borges del Camp és típicament catalana, amb una gran varietat de plats elaborats amb productes locals. Els més destacats són la cassola de tros, el cargolet, i els arrossos.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat