cropped-logo1.png

On Menjar

L'Arboç: Un poble amb història, arquitectura i encant

L’Arboç és un poble amb una història llarga i rica, que es remunta a l’època ibèrica. Durant l’edat mitjana, va ser un important centre comercial i militar, i va ser escenari de diversos conflictes bèl·lics. El poble va ser destruït en diverses ocasions, però sempre va aixecar-se de les seves cendres.

Arquitectura

L’Arboç conserva un important patrimoni arquitectònic, que reflecteix la seva riquesa històrica. Els seus carrers estrets i empedrats, les seves cases amb balcons de ferro forjat i les seves esglésies i monuments testimonien el seu passat.

Turisme

L’Arboç és un important centre turístic, que atrau visitants de tot el món. El seu encant medieval, el seu patrimoni cultural i natural i les seves fires i festes tradicionals són alguns dels seus principals atractius.

Economia

L’economia d’L’Arboç es basa en el turisme, la viticultura i l’agricultura. El poble és un important productor de vi, i també compta amb una important indústria agroalimentària.

Fires i festes

L’Arboç celebra diverses fires i festes tradicionals al llarg de l’any. La Festa Major, que se celebra el 15 d’agost, és la festa més important del poble. Altres festes destacades són la Fira de Sant Josep, la Fira del Treball i la Fira de l’Ofici.

Monuments

L’Arboç compta amb diversos monuments d’interès, entre els quals destaquen:

  • La Giralda, una torre de guaita medieval
  • El Palau Gener i Batet, un palau modernista
  • L’Església de Sant Pere, una església gòtica
  • El Santuari de la Mare de Déu de la Salut, un santuari barroc

Gastronomia

La gastronomia d’L’Arboç és una de les seves principals atraccions. Els seus plats tradicionals, com els arrossos, els plats de peix i els dolços, són una delícia per al paladar.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat