cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

L'Ametlla del Vallès: un municipi amb història i futur

Els primers assentaments humans a l’Ametlla del Vallès es remunten a l’època dels ibers. Els romans també van deixar la seva empremta al municipi, com ho demostra la presència de restes d’una vil·la romana a la zona de Can Serra. El poble va començar a créixer realment a partir del segle XIV, quan es va construir el castell de l’Ametlla.

Arquitectura

L’Ametlla del Vallès compta amb un patrimoni arquitectònic molt divers, que inclou des d’edificis medievals fins a construccions modernistes. El castell de l’Ametlla, del segle XIV, és un dels monuments més emblemàtics del municipi. Altres edificis destacats són l’església parroquial de Sant Martí, del segle XVIII, i els edificis modernistes d’arquitectes com Joaquim Raspall i Antoni Gaudí.

Turisme

L’Ametlla del Vallès és un municipi turístic molt popular, especialment a l’estiu. El seu entorn natural, amb els Cingles de Bertí i el riu Tenes, és un dels seus principals atractius. El municipi també compta amb una oferta cultural i gastronòmica variada.

Economia

L’economia de l’Ametlla del Vallès es basa en la indústria, el comerç i els serveis. El sector industrial està representat per empreses del sector de la fusta, la metall·lúrgia i la construcció. El comerç i els serveis també són importants, amb un gran nombre de botigues, restaurants i hotels.

Fires i festes

L’Ametlla del Vallès celebra un gran nombre de fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Festa Major, que se celebra el segon diumenge d’agost, i la Fira dels Tres Pins, que se celebra el tercer cap de setmana d’octubre.

Monuments

A més del castell de l’Ametlla i l’església parroquial de Sant Martí, l’Ametlla del Vallès compta amb altres monuments destacats, com ara:

  • La Torre de l’Àngel, una torre de guaita del segle XV.
  • La Casa dels Lladres, una masia del segle XVI.
  • La Casa de l’Espinal, una casa modernista del segle XX.

Gastronomia

La gastronomia de l’Ametlla del Vallès és típica de la cuina catalana. Els plats més populars són els arrossos, les carns a la brasa i els peix i marisc de la costa.

L’Ametlla del Vallès és un municipi amb un passat ric i un present vibrant. El seu entorn natural, la seva oferta cultural i gastronòmica i la seva activitat econòmica en fan un lloc atractiu per a tots els públics.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat