cropped-logo1.png

On Menjar

L'Albi: un poble amb història, cultura i encant

L’Albi és una vila amb una llarga història que es remunta a l’edat del bronze. El seu nom ja apareix documentat al segle XI, i al segle XIII va obtenir la carta de poblament de Pere el Catòlic. Durant l’edat mitjana, L’Albi va ser un important centre comercial i cultural. Avui en dia, el seu nucli antic conserva un important patrimoni històric, com ara el castell de l’Albi, l’església de Sant Pere i l’antiga juderia.

Arquitectura

L’Albi és un poble amb una arquitectura diversa, que reflecteix les diferents èpoques i cultures que l’han poblat. El seu nucli antic està format per cases de pedra amb teulades de lloses, que li confereixen un aspecte pintoresc. L’església de Sant Pere, d’estil gòtic, és un dels edificis més emblemàtics de la vila. El castell de l’Albi, d’origen medieval, és un altre monument important.

Turisme

L’Albi és un poble turístic popular, que atrau visitants de tot el món. El seu patrimoni històric i cultural, la seva gastronomia i la seva naturalesa són alguns dels seus atractius. El nucli antic de la vila està declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Economia

L’economia de L’Albi està basada en l’agricultura, la ramaderia i el turisme. La principal producció agrícola és el cereals, la vinya i l’oli. La ramaderia també és una activitat important, amb una forta tradició en la producció de carn i llet. El turisme és un sector en creixement, gràcies al patrimoni històric i cultural de la vila.

Fires i festes

L’Albi celebra diverses fires i festes al llarg de l’any. La més important és la Fira de Sant Pere, que se celebra el 29 de juny. Aquesta fira, de tradició medieval, és una de les més importants de les Garrigues. Altres festes destacades són la Festa Major, que se celebra el 15 d’agost, i la Setmana Santa, que té un caràcter especial a L’Albi.

Monuments

L’Albi compta amb diversos monuments d’interès, entre els quals destaquen:

  • El castell de l’Albi, d’origen medieval.
  • L’església de Sant Pere, d’estil gòtic.
  • L’antiga juderia, un conjunt de cases medievals que van ser habitades per jueus.
  • La Torre dels Moros, una torre de defensa d’origen musulmà.

Gastronomia

La gastronomia de L’Albi és una de les seves principals atraccions. Els seus plats típics són els cargols a la llauna, els arrossos, els embotits i les coques de recapte. El vi també és un producte important de la vila.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat