cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

La Selva del Camp: un municipi amb una rica història i patrimoni

La Selva del Camp és un municipi amb una llarga història que es remunta a l’època romana. Els romans van construir una vil·la romana al terme municipal, que actualment es conserva parcialment. Durant l’edat mitjana, La Selva del Camp va ser una vila important del Comtat de Prades. Al segle XII, es va construir el castell de la Selva, que encara es conserva en bon estat.

Arquitectura

El municipi de La Selva del Camp compta amb un important patrimoni arquitectònic. A més del castell, es poden trobar altres edificis d’interès, com ara l’església parroquial de Sant Andreu, el convent de Sant Jaume o el pont alt. L’arquitectura del municipi reflecteix les diferents èpoques històriques per les quals ha passat.

Turisme

La Selva del Camp és un municipi turístic emergent. El municipi ofereix una gran varietat d’atraccions turístiques, com ara el seu patrimoni històric i cultural, la seva naturalesa i la seva gastronomia. El municipi és un bon lloc per a visitar en qualsevol època de l’any.

Economia

L’economia de La Selva del Camp es basa en l’agricultura, la indústria i els serveis. El municipi és un important centre agrícola, especialitzat en el cultiu de cereals, hortalisses i fruites. També compta amb una important indústria tèxtil i de la construcció. Els serveis, com ara el turisme, la restauració i el comerç, també són importants per a l’economia del municipi.

Fires i festes

La Selva del Camp celebra una gran varietat de fires i festes al llarg de l’any. Les més importants són la Festa Major d’Hivern, que se celebra al gener, i la Festa Major d’Estiu, que se celebra al juliol. També són destacables la Fira de Sant Antoni, que se celebra al febrer, i la Fira de Sant Jaume, que se celebra al juliol.

Monuments

Els monuments més importants de La Selva del Camp són el castell, l’església parroquial de Sant Andreu, el convent de Sant Jaume i el pont alt. El castell és un edifici fortificat del segle XII que encara es conserva en bon estat. L’església parroquial és un edifici gòtic del segle XIV. El convent de Sant Jaume és un edifici del segle XIV que va ser reformat al segle XVIII. El pont alt és un pont medieval que va ser reconstruït al segle XVI.

Gastronomia

La gastronomia de La Selva del Camp és rica i variada. Els plats més típics són la cassola de tros, la escudella de pagès, els arrossos i les carns a la brasa. Els dolços típics són la coca de vidre, els bunyols de vent i les coques de Sant Jaume.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat