cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

La Selva de Mar: Entre Boscos Encantats i Pedres Amb Història

Història:

La Selva de Mar, com una croniqueta entre arbres i parets, ha vist passar segles amb la gràcia d’un vigia que contempla el temps. Amb arrels que s’estenen a èpoques medievals, cada carrer adoquinat és una pàgina d’un llibre que narra la convivència de cultures diverses. L’església de Santa Maria, amb la seva façana romànica, és el cor que batega amb la història esculpida en pedra.

Arquitectura:

L’arquitectura de La Selva de Mar és un diàleg entre èpoques que s’entrellacen amb harmonia. Les cases de pedra, amb les seves portes de fusta vella, semblen emmarcar els somnis d’altres temps. El Castell de La Selva, amb les seves torres que alcen el vol, és una joia arquitectònica que vigila la vila amb majestuositat.

Turisme:

La Selva de Mar, embolicada per la natura i els camins que serpentegen entre boscos, convida els viatgers a descobrir els seus racons secrets. Els voltants, com el Parc Natural del Cap de Creus, són un regal per als amants de la natura que busquen paisatges vírgens. La Ruta del Carrilet, amb la seva arquitectura ferroviària preservada, és un viatge a través del temps per als entusiastes de la història.

Economia:

L’economia de La Selva de Mar és com una dansa que s’entén amb la terra. L’agricultura, amb els seus conreus tradicionals, és una peça clau en aquesta comunitat. Els petits comerços, amb les seves botigues artesanals, són com tresors que enriqueixen la vida quotidiana amb productes únics i locals.

Fires i Festes:

Les fires i festes de La Selva de Mar són celebracions que fan vibrar la vila amb la seva energia. La Festa Major, amb els seus gegants i correfocs, transforma els carrers en un escenari de color i alegria. La Fira de la Mel, amb els seus productes artesanals, destaca la riquesa dels recursos locals.

Monuments:

Els monuments de La Selva de Mar són com testimonis de la seva pròpia epopeia. L’església de Santa Esteve, amb els seus detalls romànics i gòtics, és un santuari que resisteix el pas dels segles. El Castell de La Selva, amb les seves torres de pedra que abracen el cel, és un monument que parla de cavallers i llegendes.

Gastronomia:

La gastronomia de La Selva de Mar és una simfonia de sabors autèntics. Restaurants amb terrasses ombrejades ofereixen plats amb productes locals, com mel, oli d’oliva i formatges artesanals. Les tavernes acollidores són com racons secrets on els viatgers poden tastar l’ànima de la cuina empordanesa.

La Selva de Mar, amb la seva història i arquitectura que es despleguen com un tapís, és més que una destinació; és un capítol viu d’un llibre que encara s’està escrivint, amb cada monument com una lletra que perdura en el temps.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat