cropped-logo1.png
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

On Menjar

La Pobla de Cérvoles: un poble amb història i patrimoni

La Pobla de Cérvoles és un poble amb una llarga història que es remunta a l’època romana. Al segle XI, el poble va ser conquerit pels musulmans, que van construir el castell de Cérvoles. Al segle XII, el castell va ser conquerit pels cristians, que van fundar la vila actual.

Durant l’edat mitjana, La Pobla de Cérvoles va ser un important centre comercial i agrícola. Al segle XIV, el poble va ser devastat per la pesta negra. Al segle XV, el poble va ser incorporat a la Corona d’Aragó.

Durant l’edat moderna, La Pobla de Cérvoles va continuar sent un important centre agrícola. Al segle XVIII, el poble va ser afectat per la Guerra de Successió Espanyola. Al segle XIX, el poble va ser afectat per les guerres carlines.

Durant l’edat contemporània, La Pobla de Cérvoles ha experimentat un declivi demogràfic. Actualment, el poble té una població de menys de 200 habitants.

Arquitectura

La Pobla de Cérvoles compta amb un important patrimoni arquitectònic. Els edificis més destacats són el castell de Cérvoles, l’església parroquial de la Mare de Déu de la Jonquera, l’ermita de Sant Miquel, i l’antic molí de la Societat.

El castell de Cérvoles és un edifici medieval que es troba en ruïnes. L’església parroquial de la Mare de Déu de la Jonquera és un edifici barroc del segle XVIII. L’ermita de Sant Miquel és un edifici romànic del segle XII. L’antic molí de la Societat és un edifici industrial del segle XIX.

Turisme

La Pobla de Cérvoles és un poble turístic interessant per la seva història, la seva arquitectura i el seu entorn natural. El poble ofereix diverses activitats turístiques, com visites guiades, rutes a peu, i enoturisme.

Economia

L’economia de La Pobla de Cérvoles es basa en l’agricultura, la ramaderia, i el turisme. Els principals cultius són els cereals, els llegums, i les oliveres. Els principals ramats són els de bestiar boví, oví, i porcí.

Fires i festes

Les principals fires i festes de La Pobla de Cérvoles són:

  • La Fira de Sant Miquel, que se celebra el 29 de setembre.
  • La Festa Major, que se celebra l’1 d’agost.
  • La Festa dels Artistes, que se celebra el primer cap de setmana de setembre.

Monuments

Els principals monuments de La Pobla de Cérvoles són:

  • El castell de Cérvoles.
  • L’església parroquial de la Mare de Déu de la Jonquera.
  • L’ermita de Sant Miquel.
  • L’antic molí de la Societat.

Gastronomia

La gastronomia de La Pobla de Cérvoles està basada en els productes de la terra, com els cereals, els llegums, les oliveres, els fruits secs, i la carn. Els plats més típics són els arrossos, les coques, les patates amb all i oli, i els embotits.

Destacats

tot-catalunya.cat  /  C/ Joan Prim, 83 1º Planta -08400 Granollers –  Tel. 93.840.52.90  /  info@tot-catalunya.cat